Hava Durumu

Cesaret ister, böyle açıklama!

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2014 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 07:13
Kongre sonrası…AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, dün Bursa Hakimiyet’e konuk oldu.
Yeni dönemin başlangıcıyla…
Yürütülen siyasi dava ve hedefi vurgulandı.
Sorularımız oldu.
Yeni genel başkanla…
Ve!
Yeni belediye başkanıyla…
Genel seçime adım atılıyor.
Bu redenle…
Hedef ve ihtimaller, öncelikli konumuz oldu.
Yıldırım’da…
Cumhurbaşkanı seçimlerinde elde edilen % 60’ın üzerinde bir oranla % 65 oy hedefi bulunuyor.
Başarı klasiği, tekerrür ettirilmek isteniyor.
Yazıcı, yeni dönemin Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yle beraber Yıldırım’a değişim geldiğini ve hissedildiğini belirtirken, “Güzel birlikteliğimiz var.” diyor.
Yani…
İlçeye en iyi sonucu getiren belediye başkanı durumundaki Edebali’ye güven duyulurken, daha yüksek oranlı bir başarı özgüveni de ortaya konuluyor.
Kentsel dönüşümü sorduk.
Genel seçimlere olası etkileri yeniden tartışılırken, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın “Oy kaybetme” uğruna kararlılığı ve atılan adımlarına dikkat çekiliyor.
Deprem riskine karşı…
Güvenilir ve yaşanabilir koşulların önemini anlatırken, toplumun diğer bazı gerçeklerin farkında olabilmesi gereğini de ifade ediyor.
Örneklemeyle…
Kaçak inşaatla 4 katlı binası bulunanın, kentsel dönüşümle kendisine mutlak 4 daire verilmesini beklememesi gerektiğini dile getiriyor.
Süreç ve hedef olarak…
“Halkın söyleyeceği, yolumuz olacaktır.”
Popülist konuşmuyor.
Yanı sıra…
Yıldırım’ın genelinin kaçak yapılardan oluştuğunu da anımsatıyor ve  “Artık kaçak inşaat istemiyoruz. Kaçak inşaatlara su ve elektrik bağlama istekleri gelmesini de istemiyoruz.” demesiyle dikkati çekiyor.
Açıklamalara bakılırsa…
AK Parti, genel başkanı ve başbakanından ilçe belediye başkanına, ilçe teşkilatın yöneticilerinden camiasına kadar, en büyüklerden olan bir Anadolu ilçesinde, kendisinden emin yürüyüyor.

Edebali’den Yıldırım’a, 
7/24 erişilebilen belediye!


Düşündüğü ve hedeflediği yolda…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, devraldığı yerel yönetim kurumunu idari, mali ve teknik koşullarıyla gözden geçiriyor ve düzenlemeler yürütüyor.
İcraat öncesi, önemsediği önceliklere odaklandı.
Toplumsal odaklı faaliyet yürüten özel firmalar gibi, haftanın her günü ve her günün 24 saatinde ulaşılabilen merkez oluşturuldu.
Yıldırım Çözüm Merkezi adıyla 7/24 ulaşılabilen bir belediye durumuna geldiklerini belirten Edebali, vaat edilen “İdeal Kent” hedefi yolunda, dönemsel bir yeniden yapılanma ve hizmet uygulamalarından söz ediyor.
Toplumun düşün ve önerilerini önemsediklerini de vurgularken, Yıldrırım’ı da simgeleyecek yeni bir kurumsal logo için “Yıldırımlılar, söz sizde” süreci başlatıldığını da vurguluyor.

Yeni stadyumla imaj!

İngiltere’nin yanı sıra, dünyanın da önemli gazeteleri arasında bulunan The Telegraph, dünyanın sayılı stadyumları arasında, Bursa’nın yeni projesine de yer verdi.
Heyecan verici 10 stadyum arasında!
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve mimari uygulama projesini Bursa’dan Hasan Sözüneri’nin hazırladığı projeden, övgüyle söz edildi.
Editör Adam Hurrey’e ait araştırmanın yayınlanması, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “kamusal yapılar” dalına ödül alan yeni stadyum için küresel bir imaj olarak yorumlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.