Hava Durumu

Canlı yayınla hodri meydan!

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2012 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 09:04

Hatta…
Toplu Konut İdaresi’yle yürütülen projelerin Bursa’da da artması, kentsel dönüşümle ilgili tartışmaların da büyümesine neden oldu.
İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nca, görsel boyutuyla ortak sergiye taşınacak.
Şu sıralar…
Bursa, planlama ve kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akademik Meslek Odaları ve Bursa Belediyeler Birliği’ni görüyoruz.
Önceki gün…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın panelistlerinden İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Bursa’daki belediye uygulamalarını değerlendirmişti. Şahin’in sert eleştirileri, belediye başkanlarıyla aynı ortamda gerilim fotoğrafı oluşturmuştu.
Panelin ertesi günü…
AS TV’de, Satırbaşı’na konuk ettik.
Şahin’in öncelikli hedefinde, Doğanbey projesi vardı.
Kentsel dönüşüme karşı olmayan ve kente gereklilik gören Şahin, yasadaki bazı hususları ve ilk yerel deneyimleri eleştiriyordu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, önceki dönem ilçe belediye başkanıyken başlattığı Doğanbey projesini ele alırken, “İlk başta, destek vermiştik, geçen zaman içerisinde, bizce tasvip edilmeyen bir kentsel dönüşüm uygulaması, projesi ve görüntüsü ortaya çıktı.” diyordu.
Eleştirmelerine karşılık, kendilerine, “Bölgeye yüksek yapılaşma, bizden önceki dönemlerde getirilmişti, yeni bir düşünce ve planlaması olmamıştır” denilmesine, canlı yayında yanıt veriyordu.
Projenin sorumluluğunu üstlenen politika yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne, “Hodri meydan!” diyordu.
Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’ni, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimar Odası’yla bir araya gelmeye davet ederek, “İlgili belediyelerin arşivleri de, Doğanbey binaları da, bizlere açılsın paylaşılsın ve beraber konuşalım.” şeklinde konuşuyordu.
Bugün…
Doğanbey projesini, kamusal yönetimle savunan bazı yetkililerin, dayanak gösterilen yıllarda sokakta cilli oynadığını söyleyen Şahin, “O dönemleri, yakınen biz biliyoruz.” diyordu.
Şahin, dayanak gösterilen 1990’lı yılların planlamasına kıyasla Doğanbey uygulamasıyla imar adalarına yüksek toplam inşaat alanı ve yükseltisi verilip verilmediğini sorguluyor.
Ayrıca…
İmar Kanunu, Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Yüksek Yapılar Yönetmeliği, Bloklar Arası Mesafe, Bina Cepheleri, Otopark Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği ve ayrıca İnşaat Kalitesi ve Yapı Denetimi açısından, uygunluğunu da, tartışmaya açmış oluyordu.
…Ve!
Yanıt bekliyor!
Ya da…
Ortak komisyon çağrısı yapıyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.