Hava Durumu

Canlarını ortaya atıyorlar, dertlerini göğüslüyorlar!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2014 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 08:06

Bazı meslekler…Kamusaldır.Ve!
Fedakarlık, özveri gerektirir.
Canlarını ortaya koyarlar.
Dışarıdan bakılırsa…
Kimilerine göre…
Kolaydır.
Kimilerine göre…
Fiyakalıdır.
İşte…
Zabıta da, böyledir.
Kolluk gücüdür.
Denetimlere giderler.
Yıkımlarda, görev alırlar.
Farklı düşünce ve ruh halindekilerle karşılaşırlar. Kimilerinin gözü karalığı, kimilerinin umursamazlığı, kimilerinin şiddetiyle karşılaşırlar.
Görevdeyken…
Kask da, silah da yok.
Devletin memuru olsalar da, tepki ve saldırılara karşılık veya kendi şikayetleriyle polis merkezleri ve mahkemelere düştüklerinde, kurumun avukatları görev yapamıyor.
Kamusal sistem böyle.
Devletin personel yürütme ve uygulama sistemindeki adaletsizlik ve tuhaflık, özellikle iş barışına gölge düşürmekte, hatta bozabilen bir etken oluşturmaktadır.
Diğer bazı tehlikeli ve önemli mesleklerdeki gibi, zabıta memurlarının da erken emekli olmayı sağlayan yıpranma hakkı bulunmuyor.
Yanı sıra…
Memuriyetin yükselmesinde, 5. Derece’nin yukarısına çıkamıyorlar. Diğer birim memurlarının aksine de, komiserlik yapan ile yapmayan arasında, maaş farkı bulunmadığından da söz ediliyor.
Yapısal düzenleme şart.
Hatta…
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak ayrı yürütülen zabıta hizmetlerinin, itfaiye hizmetlerindeki gibi, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası altında yürütülmesi gerektiğini de düşünüyoruz.
Bunları konuşurken…
Büyüklük, etkin olabilme söylem ve görüntüleri içerisindeki kamu sendikacılığı da, kendi sorumluluk ve konumlarıyla konuşulmalı ve tartışılmalıdır.

BURSARAY'A YENİ İSTASYON!

Bursa’nın ilk raylı sistem hattı planlanırken, bazı istasyonların yerleri ve bazı noktalara altgeçitle taşıtlara dönüş yolu tartışmaları yaşanmıştı.
Bunlardan biri…
İzmir karayolunda Nilüfer İstasyonu’nun yeri, Carrefour AVM’nin yakınına yapılabilmesi gündeme gelmişti, ancak mali katkı beklentisinin gerçekleşmediği gerekçesiyle olmadığı söyleniyordu.
Carrefour AVM’in yakını, İstanbul’daki Maslak gibi, kule konut ve işmerkezlerinin yükseldiği ve özellikle çok yıldızlı otellerin faaliyete geçtiği bir cazibe merkezine dönüştü.
Şimdi…
Alışveriş merkezinin doğusuna, Mudanya Kavşağı’nın yakınına düşen bir bölgede, yeni bir istasyon yapılması için hazırlık yapıldığını öğrendik.
Hatta…
Ulusal ölçekli bir büyük konut firması, bölgede başlatacağı projenin tanıtımında, “yapılması planlanan metro istasyonuna yürüyüş mesafesi” bilgisini de paylaşıyor.
Yeni istasyon, önemli iş görecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.