Hava Durumu

Çalışacak ‘işsiz’ bulunamıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2016 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 06:43
Akşam saatlerine doğru…
Carrefour AVM’deki teknoloji hipermarketi Bimeks’te alışveriş yaparken, tek kasiyerin görevli olmasını hayretle karşıladık.
Çünkü…
Semtlerdeki küçük ölçekli alışveriş merkezlerinde bile, kasiyer sayısının fazla olduğunu dikkate alırsak, haliyle öncelikle eleştirel reflekse sahiptik.
Carrefour Bimeks’in müdürlüğünü yürüten ve başarısıyla bilinen Nurullah Öztürk’ü tanıdığımızdan da, kendisine ulaşmak istiyorduk.
Eleştirel düşüncemize karşılık…
Kasiyer sıkıntısına nasıl bir gerekçe göstereceğini de merak ediyorduk, ancak kendisiyle görüşünce de, daha bir başka hayretin içerisindeydik.
Açıkça…
Tek kasiyer çalıştırabilme anlarını kabul etmekle beraber, yeterli sayıda müşteri danışmanı olmadığını da sözlerine ekliyordu.
Meğer…
İşsizlikten yakınılan Türkiye’de, çalıştıracak kişi bulamadıklarını belirtiyor ve içini döken düşüncelerini vurguluyordu.
Öztürk, “Firmamızın ve alışveriş merkezlerinin standartlarında çalışabilecek vasıflarda elemanları bulmakta zorluk yaşıyoruz.” diyordu.
Ardından…
Kendilerine yapılan başvuruların olduğunu söylüyor, ancak “Geçtiğimiz günlerde, 30 kişiye randevu verdik, 12’si gelmedi bile…” diyordu.
Mesajı var..
“İş arayan varsa, bize gelsinler!”
Duyduklarımız…
Öne sürülen işsizlik sorununa rağmen, en başta Türkiye İş Kurumu ve önde gelen firmaların yaşadığı bir sorunu doğruluyordu.

Bursa’da ‘1 Mayıs’ bekleyişi

1 Mayıs için…
Bursa’daki etkinliğin başvurusu, Valilik’e 4 Nisan’da yapıldı. Düzenleme Komitesi’ne karşı bir görüşün bildirilmemesi,  ‘izin’ olarak yorumlandı.
Dünkü açıklamayla…
Kutlamanın yapılacağına olan inanç taşınırken, programın,  saat 14:00’te Atatürk Stadyumu’ndan toplu kortejle Kent Meydanı’nda saat 15:00’te başlayacağı belirtiliyor.
Süavi de, konser verecek.

Başkan ‘çarşı’ turunda

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki esnafla sohbet ziyaretinde buluştu.
Dündar, “Günümüz AVM anlayışının dünyadaki ilk uygulamalarından birisi olan Çarşı ve Hanlar Bölgesi, yaptığımız yatırımlarla kaybettiği değerini yeniden kazanıyor.” diyor.

Batı Trakyalı gençlere, Rektör’den ‘nasihat

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yunanistan’ın Batı Trakya Bölgesi’nden Türk gençleri konuk etti.
Ulcay, mezuniyette ‘Avrupa Birliği Ek Belgesi’ de verdiklerini vurgularken, “Yunanistan’da Türklerin dik durabilmesi için siz gençlerin iyi eğitimli olması lazım.” diye konuşuyordu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.