Hava Durumu

Çağ atlatmaya aday!

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2015 08:56
Uludağ Üniversitesi’nin rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yankı bulan ve dikkatleri çeken bir süreç yürütüyor.
İdari ve akademik kadrolar ile öğrenci ve kentlisine; çalışma ve başarılarıyla güçlü itibara sahip yüksek öğretim kurumu vaat ediyor.
Konuğumuz olarak…
Trajik bir durum tespitinde bulunurken, çok önemsediğimiz vaadiyle “Yeni kurulan üniversitelerimizin ardına düşebilen bir üniversiteden, Bursa’nın ilk göz ağrısı olarak, Türkiye’ye de örnek ve dünya üzerinde yerini almış bir üniversiteye dönüşüm hedefliyoruz.” diyor.
Rektör ve üst idari yönetim kadrolarından senatosuna, hizmet kadrolarından öğrencilerine kadar, ortak yönetimi, özellikle kulak veren olmayı ifade ediyor.
Tekstil ve makine mühendisliklerindeki bilim adamlığı, nano teknoloji başka olmak üzere, araştırma ve geliştirme çalışmaları ile kazanımlar, kariyerinde özel yer tutuyor.
İş dünyası ve önemli sivil toplum örgütlerinde biliniyor. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda bildirileri ve yayınlarla bilimsel makaleleri görüyoruz.
Yerleşke için…
İyileştirme ve geliştirme adımları, otopark çözümü gibi çalışmaları da dinleyince, bir dönüşüm dönemi ortaya konuluyor.
Rekabetle…
Söz dövüşü yapmıyor.
İlkesel davranıyor.
Ulcay’ın, önceki seçimde Rektör Kamil Dilek’e destek verenler arasında yer aldğını, ancak zamanla da hayal kırıklığı taşıdığını duymuştuk.
Bursa’nın farklı ve önemli dinamik çevrelerin desteğini alan Ulcay’a, önceki seçime göre Dilek’ten destek kayması ve böyle 200 dolayında düşünce sahibi olduğundan söz ediliyor.

CHP Bursa’da “Paralel Yapı” mı var?

Mevcut bir yapıda, özerk ve alternatif  oluşum anlamına gelen paralel yapı, devlet ve siyaset yönleriyle konuşuluyor ve tartışılıyor.
Yerel seçim süreciyle CHP’nin Fethullah Gülen Cemaati’nce desteklendiği ve işbirliği yapıldığına ilişkin iddialar vardı. Bursa’nın il örgütü ve sol seçmenlerinin arasında, “Aramızda, Paralel Yapı istemiyoruz.” tepkileri oluştu.
Milletvekili adaylarının belirleneceği ön seçim nedeniyle Mustafa Şenyurt ve İsmet Karaca için blok hareket ve çalışmalar konuşuluyor.
Siyasetin doğallığıyla gıyaben kampanya ve taraflılıktan söz edilebilir belki, ancak…
Kilit durumdaki Osmangazi merkezli ve yönetsel kademelerde bile bazı isimler için tanıtım ve paylaşımın olması, tarafsızlığın kaybedildiği bir yapılanma olarak yorumlanıyor.
İl örgütü olarak da, başkanlığını bırakan Metin Çelik için benzer durumdan söz edilirken, birkaç gündür ön seçime kontenjan müdahalesi, Ankara’ya iletiliyor ve konuşulabiliyor.

Doktordan camide vaaz!

AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için Nilüfer Müftülüğü görevini bırakan Durmuş Ayvaz’ın, görevi döneminde bir uygulamasını dün söylemiştik.
Camide cemaatle Akademik Sohbetler yürütülüyordu. Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul’un da vaaz verdiğini öğrendik. 
Hacı Ömer Raca Camii’nde insan sağlığını konuşan Özkul’un fotoğrafını, sosyal medyadaki paylaşımıyla gördük.
Özkül’un da davet etildiği uygulama ve doktor olarak katılımı, büyük beğeniyle karşılandı. Faydalı bilgi ve nasihatlarda bulunan Özkül’a, “Ulucami’de de görmek isteriz.” yorumu yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.