Hava Durumu

Büyükşehir ve Bakan, ‘farklı’ konuşuyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2016 07:48
TBMM’de, 2016 Bütçesi görüşülürken…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bilim merkezlerini yaymak için çaba verdiklerini belirtirken, “Konya, Kocaeli, Bursa ve Elâzığ’da bilim merkezini kurduk.” diyordu.
Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu ve üstelik örnek alınan bir Bilim ve Teknoloji Merkezi var, ancak…
Işık’ın katılımıyla yapılan açılış törenini anımsarken, etaplarla büyütülecek projeyi sahiplenecek kadar finans desteği olmadığı biliniyor.
Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’ne, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) aracılığıyla 40 milyon TL öngörülen desteğin, 52 milyon TL’ye çıkarıldığı açıklanmıştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, kurucusu olduğu ve böyle lanse ettiği tesis, Işık tarafından bu alanda da ‘en fazla takdir edilmesi gereken eser’ olarak tanımlanmıştı.
Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin organizasyonu için Bursa’ya gelen Suriyeli astronot Muhammed A. Faris de, bir yorumuyla ‘gençleri uzay bilimlerine teşvik etmek için yapılması gereken her şeyin yapılmış olduğu’ ifadesini kullanmıştı.
Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin binasını Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve iç tasarım donanımını TÜBİTAK yapacak.
Işık ve selefi Nihat Ergün, Kocaeli’nin milletvekili olarak, hem sanayi hem de bilim ve teknoloji  merkezi uygulamalarıyla bu ile özel ilgi ve destekle biliniyor.

‘Kadınlara demokrasi' Atatürk’ten

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç tarafından yapılan açıklamada, “Biliyorsunuz ki, kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1934 tarihinde verilmiştir. Ancak, başörtülü kadınlarımız, seçilme hakkını henüz kazanmıştır.” diyor.
Osmanlı’da ve diğer Müslüman ülkelerde esirgenmeye devam edilebilen seçilme hakkını, Türkiye’nin kadınlarına veren ‘Atatürk’ gerçeği 
unutmamalı…

İpekyolu’nda ‘ilk’ muhtar seçimi tamam

Gürsu Belediyesi-Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yürütülen projenin ilk etabının bitimiyle beraber, yeni yerleşim bölgesinde, ilk muhtar seçildi.
İpekyolu Mahallesi’nin ilk muhtarı, önceki gün 9 adayın arasında 526 oy alan Ali Ertuğrul oldu. İtiraz sürecinin ardından, sonuçlar yarın kesinlik kazanacak.

Büyükşehir’den yetiştiricilere, ‘buzağı kulübesi’ dağıtılacak

Büyükşehir Belediyesi, il sınırına dönüşümle beraber, kırsal kesimin ürün ve hayvan yetiştiriciliğine destek ve teşvikte hız kesmiyor.
Havyancılık da, önemseniyor.
Dağıtımı yapılmak üzere…
Büyükbaş hayvan yetiştiricilğinde kullanılması için 400 buzağı kulübesinin temini için 28 Mart’ta alım ihalesi yapılacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.