Hava Durumu

Büyükşehir, sınırları çoktan aştı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2012 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 09:05


Bazı ilçe belediyeleri ve kapatılacak olan beldelerin başkanları, muhalif düşünceye sahipler… Hizmetlerin aksayacağını ve pahalılık geleceğini savunuyorlar.
İznik’i dünyaya açmak, Yenişehir Havalimanı’nı dünyaya bağlamak, dağ ilçelerinin makûs kaderini değiştirmek, gerçek modern kent altyapısına kavuşturmak, Büyükşehir Belediyesi’yle olacaktır.
Bir avuç insanı yöneten belde belediyelerinin ilan ettikleri sanayi bölgelerinin Bursa’ya faturası, iç göçü, kaçak yapılaşmayı teşvik etmek; dolayısıyla kentsel sorunları artırmak olmuştur.
Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı Şehir Postası’nın yeni sayısı, il sınırından sorumlu yapacak yasanın süreci ve uygulama vakti açısından, ilginç bir belge oluşturuyor.
Henüz…
Sınırlar, büyümedi, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin çoktan beridir sınırları dışındaki belediyelere hizmetleri de, icraat paylaşımı olarak duyuruluyor.
Orhaneli’nden…
“Bu dönem hayata geçirilen 100’ün üzerinde tesisle spor yatırımları açısından tarihinin hizmet rekorunu kıran Büyükşehir Belediyesi, sınırları dışında olmasına rağmen, Orhaneli’ye de, FIFA standartlarında futbol sahası kazandırdı.”
İznik’ten…
“Bursa’da değişim ve gelişim hizmetlerini, kent merkezinden ilçelere yaygınlaştıran Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Tacir Köyü’nde bin 800 metrekarelik alanı, köy meydanı olarak düzenleyip, halkın kullanımına sundu.”
Keles’ten…
“Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları için kente gelen Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcileri, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Keles’in Kocayayla bölgesiyle Gelemiç Köyü’nde incelemelerde bulundu.”
Geçen sayıda da, “Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ ilçelerinden, Büyükorhan için yaptırılan çok amaçlı belediye hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.” deniliyordu.

Örnek muhtar…

Yunusemre Mahallesi Muhtarı Sevinç Mutlu, vaktiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne sığınan soydaşlarımızdan…
Yöresel dernekler ve federasyonunda yöneticilikler yapan Mutlu, kurumlar, kitleler ve birey iletişimleri güçlü bir yerel yönetici…
Mahalle sakinleriyle iletişim için “www.yunusemremah.com” adresli internet sitesini, çoktan beridir yürütüyor.
Facebook’u çok faal kullanıyor. İnternet sitesiyle kent ve belediyelerden haberler ve toplumsal uyarıları aktarıyor.
Şu günler itibariyle “Türk Milleti’nin makûs tahini değiştiren en büyük Türk; Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.” mesajını paylaşıyor.
Yıldırım’da, Yunus Emre’nin adını taşıyan mahalle, böyle örnek muhtarla yönetiliyor.

Diyor ki…

"Türkiye'de, insan kıymeti bilinmiyor. Heykeli dikilse, sağken bedeni yıkılmak isteniyor veya hayatta değilse, ruhu rahatsız ediliyor." (Serchanius)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.