Hava Durumu

Büyükşehir Sarayı stop!

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2012 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2012 00:17
Büyükşehir Belediyesi, il sınırlarını yönetmeye hazırlanıyor. Bu sürece de rastlayan yeni hizmet binasının kaba inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı, ancak…
Proje, yargı kararı nedeniyle mahkemelik de oldu. İnşaat sürecine, Danıştay’ın ara kararıyla bu kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Yükleniciye bildirimde bulunan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların durdurulmasını istedi.
Son durum itibariyle…
Yapım ihalesini kaybeden ortak girişim grubunun itirazıyla oluşan tartışmalar, ihaleyi kazanan firmanın itirazıyla uzadı ve hukuki belirsizlik devam ediyor.
Geçen yıl, genel seçim sürecine doğru sonuçlanan ihaleyi Bursa’dan Gintaş firması kazanmıştı, ancak ihaleyi kaybedenler arasındaki Aksu İnşaat- Taşlar Yapı ortak girişimi, itiraz gerekçelerini gündeme taşıdı.
Denizli merkezli ortak girişim, Büyükşehir Belediyesi’nde reddedilen itirazını, sonrasında Kamu İhale Kurumu’na taşımış ve kendi lehine karar çıkmıştı.
Gintaş, idare mahkemesine itiraz eder ve kazanır. Kamu İhale Kurumu, kararının arkasında durur ve yerel mahkemenin kararına Danıştay’la üst itirazda bulunur.
İnşaatın ara kararla durdurulmasını isteyen Danıştay, oluşan süreçle tarafların görüşlerini alacak ve 2. değerlendirmeyle nihai karara varılacak. Bu noktaya varılmasının da, belli bir zamanı alacağı söyleniyor.
İdari yargılama sürerken, inşaat da sürüyordu. Gintaş, Danıştay’a kadarki zamanda, yoluna devam ediyordu. İhaleye en düşük teklifi vermişti ve itiraz eden rakibiyle arasında yaklaşık 4 milyon TL fark olduğu öğrenildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin kararının yanlış olup olmadığı, oluşan idari yargılama sürecinin devam etmesi nedeniyle henüz belli değil. Yerel yönetim kurumu, kendisinin haklı çıkacağına inanıyor.
Danıştay’dan Gintaş aleyhinde karar çıkması durumunda, idari yargılama süreci tam son bulmayacak. İdari yargılamadaki en üst kurum Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na başvurulması gündeme gelecek.
Sebze ve Meyve Hali’nin eski yerinde, geçen yılın son çeyreğinde başlatılabilen proje için 39 bin metrekarelik alanda, 8 bin metrekare taban alanı planlaması yapılmıştı.
İdari yargılama sürecindeki gelişmeler, merakla bekleniyor.

“İlk” balyozun adresi değişti!
Afet riskine dayalı kentsel dönüşüm yasası, Bursa’da bugün itibariyle resmen başlatılıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla toplantı ve sembolik yıkım gerçekleştirilecek.
Çekirge’de çürüklüğü saptanan Maliye Lojmanları’na balyoz vurulacaktı, ancak son dakika değişikliğiyle Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu’nda karar kılndı.
Kentsel Dönüşümün zirvesi, saat 14:30’de toplanacak. Ardından saat 17:00’de yıkım programına geçilecek.
Belediye başkanları ve kaymakamlar, merkezi yönetim kurumlarının il ve bölgesel yöneticileri, Uludağ Üniversitesi’nin inşaat ve mimarlık dekanları, TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın katılımı öngörüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.