Hava Durumu

Büyükşehir, Mahfel’i satın almalı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2013 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 08:40

Hükümetteki AK Parti, Bursa’yı da Büyükşehir Belediyesi ve İl Genel Meclisi’yle yönetiyor, ancak Mahfel’in kaderine bakın…
Kaçırılan ufacık, ancak paha biçilemez tarihi ve kültürel eserler, devlet ve hükümet politikalarıyla bulunmak ve geri alınmak isteniyor.
Devletin Bursa’daki yerel yönetim kurumu, elindeki Mahfel gibi simgeye de, değer biçiyor ve satışa çıkarıyor.
AK Parti yönetimindeki Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri ise, tarihi ve kültürel mirasa harcamalar da yaparken…
Geçen aya ait ihale düzenleme kararı ise, 7 milyon 800 bin TL tutarındaki bedelle geçen hafta ilana taşınmıştı.
İhale, 3 Nisan’da!
Satışın öyküsü, tuhaf yazılıyor.
Geçen yılın son ayı…
Vali Şahabbettin Harput’a sorduğumuzda “Büyükşehir Yasası’yla ilk yerel seçimle beraber, il özel idareleri ve il genel meclisleri kapatılıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek yerin, bu süreçte elden çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum.” demişti.
Siyasi irade konumundaki AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, “Mahfel’in,  ticari emtia gibi satılmak istenmesini, siyasi irade olarak doğru bulmuyoruz. İlgili kurumca satışın yapılacağına ilişkin açıklamalar yapılsa bile, Mahfel’in elde tutulmasından yanayız. Bu nadide yere, mevzuat ve yöntem bütünlüğüyle kentsel işlev kazandırılabilir.” diyordu.
Bursa’ya, hükümetiyle hızlı tren sürecini başlatan AK Parti, ilin yerelden yönetiminde para için Mahfel gözden çıkarmış oluyor.
Mülkiyet, il özel idarelerinin kapatılacak olması nedeniyle 1 yıl sonra otomatikman Büyükşehir Belediyesi’nin olabilecekken, tuhaf ve çelişkili bir satış süreci, hızla işletiliyor.
Mahfel’in özellikle turizm ve sosyal amaçlarla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilebilme konuşuldu, ancak gerçekleşmedi.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, bir soru önergesiyle durumu TBMM’ye taşıdı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, ihaleye katılamayacağına ilişkin hukuki görüşe rağmen, şirketi veya şirketlerinden ortak girişimle talip olabilmesine de, engel bulunmadığı söyleniyor.
Dolayısıyla…
Güçlü mali yapılara sahip Bursa Ulaşım ve BESAŞ Ekmek şirketleri gündeme geliyor. Gıda faaliyetiyle BESAŞ markası, daha uygun duruyor.
Kamuoyunun beklentilerini de karşılayacak çözüm olasılığında, Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir adımı olacak mı, bedelsiz elde edebileceği yere milyonlarca TL vermeli mi?
Burası Bursa!
Devletine getirisi çok olan Bursa, kent imecesini de yapıyor... AK Parti, çifte iktidarının kentinde, Mahfel’in satışı sayesinde, 7.8 milyon TL’ye muhtaç mı şimdi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.