Hava Durumu

Büyükşehir’in tabelası indirildi!

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 06:50
DSP yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a denizyoluyla ulaşımı başlatmak istemesine, engel çıkarılmıştı.
Mudanya’ya seferler yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sonraları bağımsız kalan FP’li Ali Müfit Gürtuna’nın başkanlığıyla karşı çıkmıştı.
Hükümeti ortağı ANAVATAN’a mensup, karayolu ve feribot seferleriyle canlı duran Yalova’nın etkili milletvekili de, engellemeyle anılıyordu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hikmet Şahin’in başkanlığı döneminde, iskele anlaşması ve geliri karşılığıyla kapısını açan olmuştu, ancak....
Recep Altepe’nin dönemiyle murada erildi.
Kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), kamu kuruluşu olması ve fiyat politikasıyla rekabette memnuniyet yaratınca, rağbet görmeye başlamıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, artık doğrudan deniz yoluyla toplu ulaşımda bulunmuyor, ancak Bursa’nın yerel yönetimi, tuhaf  tutum değişikliğiyle karşılaştı.
Kabataş’taki iskele, genel proje gerekçesiyle kullandırılmayacaktı, alternatif görülen Sirkeci’yi kullanmak da soruna dönüştü.
Israrlı sitem ve girişimler olunca...
Beklentilerin altında mekan sağlanabilirken, çeşitli gerekçelerle İstanbul’un yerel yönetimiyle görüş ayrılıkları devam etti ve müdahalelerle karşılaşıldı.
Yine, olan oldu!
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ulaşım A.Ş.’nin yazılı olduğu tabelalar, tabela esasları ve çevre bütünlüğü gerekçeleriyle kaldırtıldı.

Uludağ Üniversitesi’nde, Ulcay’lı dönem ‘farklı’


Uludağ Üniversitesi’nin öğrenci ve kadro yoğunluğu ile tıp eğitimi, kampüsü kentin önemli bir ‘yaşam merkezi’ yapıyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın gündeme getirdiği, farklı ünite ve fonksiyonlara yer veren 80 milyon ABD Doları maliyetli ‘Sosyal Yaşam Merkezi’ için yatırımcıyla imzalar atıldı.

‘Sanayi bölgesi’ anılıyordu, şimdi popüler yerleşim oldu


Osmangazi Belediyesi, sanayi bölgesiyle anılan Demirtaş’ı, yaşanabilir, modern kent niteliğine kavuşturacak projeler üretiyor.
Kentsel dönüşümü de tetikleyecek kent meydanı ve kültür merkezinin yapımı sürerken, sosyal canlılık sağlanacak.
Başkan Mustafa Dündar, ‘Yeni cazibe bölgesi’ yorumu yapıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.