Hava Durumu

Büyükşehir’in sosyal başarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 08:00

BESAŞ kurulunca… Ekmeğin kaliteli üretilebilmesi ve özellikle ucuza satılabilmesi için düşünülen proje, başarıya ulaştı.
Hasmane rekabet yoktu.
Ekmek fırınları, güzelleşti.
Fabrikalaşma oluştu.
Yıllar önce…
Ekmeğe kalite ve fiyat için denge unsuru olarak kurulan BESAŞ, süt ürünleriyle de beraber, artık gıda markasına dönüştü.
Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden BURFAŞ da, sosyal tesis işletmeciliğiyle yeni ve başarılı bir konum elde etti.
Farkçı ilçelerin farklı bölgelerindeki sosyal tesisleri, bazılarının iddia ettiği gibi, esnafa rakip olarak değerlendirmiyoruz.
Bilakis…
Devletin bir kurumu olarak ve zarar da etmeden, kendi alanıyla hizmet sektöründe olması gerekenlerin yapılabildiğini görüyoruz.
Böylece…
Belirli sayıdaki sosyal tesisler, müşteri memnuniyeti ilkesi ve beklentileri için esnafa, özel işletmeciliğe model, teşvik ve cesaret kaynağıdır.
Kenti saran bir yapıdaki özel sektör yerleri, daha iyisini ve güzelini yapabilmek için gereken değerlendirmeyi yapacaktır.
Sosyal politika olarak önemsenen sosyal tesis işletmeciliğine siyaseten muhalefet edenler oldu ve oluyor.
Şayet…
Halkın ekonomisine destek ve beklentilerini konuşacaksak, belirli sayıdaki sosyal tesisleri; hizmet, fayda ve denge olarak görmek gerekiyor.
Serbest piyasa ekonomisi gerekçesiyle fiyatlarını belirleyen özel sektör, serbest rekabet gerçeğini de unutmamalıdır.

BURSA'DA, İTÜ'LÜ DAYANIŞMASI!

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Bursa’daki mezunlarını bir araya getiren Bursa İTÜDer,  yeni döneme çatı projesi hedefliyor. Başkanlığı yürüten Hasan Tuğcu, yeni genel kurulla güven tazeleyerek, görevine devam edecek.
Yeni dönemin yönetim kurulu, Servet Büyükpoyraz, Fettah Bilaloğlu, Harun Bayrak, Fikri Haşal, Cahit Yardımcı ve Mehmet Sakallıoğlu’ndan oluşuyor.
Nilüfer’e bağlı Çamlıca’da, “İTÜ Evi” adıyla bir sosyal tesisin kazandırılması, yeni dönemin ilk ve önemli hedefi olarak belirlendi. Tuğcu, Bursa’ya yakışacak özgünlükteki bir mimari ve yapıdaki projenin, 4 bin metrekare alanda yapılacağını ve 3 katıyla bin 500 metre kullanım alanına sahip olacağını söylüyor. İTÜ mezunları olarak da, deneyim, düşünce ve öngörüleriyle çalışmalarda “İTÜ” kimliğinin sergilenebilmesi, temel politika olarak önenmseniyor.

NİLÜFER, ELİNİZİN ALTINDA!

Kurumsal internet siteleri, kitlesel iletişimin en önemli ve temel unsurlarından biridir.
Yanı sıra… Sosyal medya da, artık kullanılıyor. İnternet, belediyeler tarafından bürokrasiyi ortadan kaldıran ve hizmete erişimi kolaylaştıran olabilmesi açısından önemsenmelidir. Bursa’da Nilüfer Belediyesi, ilçeler düzeyinde başarılı bir uygulamayı yürütmek için internet sitesini yeniledi. İmar durumu, vergi ödemesi, ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin takibi, dilekçe örnekleri, icraat bilgileri ve dahası…
 Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den randevu istenebilirken, içerikleri sosyal medyada paylaşabilmek de mümkün olabiliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.