Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinden, Bursa’ya “tarihi” uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2014 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 07:52
Türkiye’de endişe ve tehlike yaratan uyuşturucu kullanımı, belki de Türkiye’de ilk kez bir kentin belediye meclisi olarak, Bursa’da araştırıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuzdaki oturumunda MHP tarafından gündeme getirilen ve kabul edilen önerge doğrultusunda, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nca çalışma yürütüldü.
Kamuoyunda, sentetik bir türevi olarak bonzai adıyla daha çok gündeme gelen, ciddi bağımlılık ve ölümlere neden olan uyuşturucu kullanımı hakkında, çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Dün…
Meclis toplandı.
Gündemde, rapor vardı.
Komisyonun başkanlığını yürüten Ekrem Çohadar tarafından yapılan açıklamada, Atatürk’ün vefatının yıldönümünde, Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençliğin tehlike altında bulunduğu vurgulandı.
Bursa için…
Çok ciddi tespit ve uyarılar, alınması gereken önlemler vurgulanıyor.
Kentsel durum itibarıyla…
Çohadar,  “Yıldırım, genelde sorunun merkezi ve kaynağı olarak konuşuluyor, ancak Yıldırım’da satış, Nilüfer’de talep var” saptamasında bulunuyor.
Kentin iki yakası için geçerli olan böyle bir saptama, uyuşturucu kullanımı ve tehlikesinin, kentin tümü için geçerli olduğu anlamına geliyor.
Soruna önlem ve çözüm için ilgili kurumlar arasında koordinasyonsuzluk görüldüğünü ortaya koyarken, raporla acil eylem planı gibi kararlar alınmış bulunuyor.
İşte…
Yol haritası!
Büyükşehir Belediyesi’nce uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili Danışma Hattı ve Rehberlik Merkezi’nin kurulabilmesi, öncelikle kayda geçti.
Yürütülecek çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince bütçe ayrılması veya bir fon oluşturulması öngörülüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nce, ilgili diğer kurumlarla iletişim ve koordinasyon işleyişinin sağlanması için bir kurul veya birim oluşturulması ifade ediliyor.
Kurulması öngörülen Rehabilitasyon Merkezi için ilgili bakanlıklar ve ilgili kamu kurumlarıyla beraber, gerekli çalışmaların yürütülebilmesi esas alınıyor.
Gençlerin kötü alışkanlığı edinmemesi ve caydırılması için…
Sportif, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin artırılarak devam ettirilmesi, mezarlık ve parkların aydınlatma ve bakımının yapılması ile köhne binaların yıkılması da, önemle kayda geçirildi.
Eğitimci olan ve özel bir eğitim kurumunda yöneticilik yapan Çohadar, sosyal medyadan açıklamasıyla da “Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele ile ilgili komisyon raporumuz hakkında meclisimize bilgi verdik ve raporumuz Büyükşehir Meclisimizde kabul edilmiştir. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diyordu.

RİZE'DEN SONRA, ARDAHAN'A DA MEYDAN!

Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kent Rize’ye, yeraltı otoparkı ve ticaret üniteleri bulunan Kent Meydanı yapmak için harekete geçmesi, muhalefeti kızdırdı.
CHP’li Erdal Aktuğ, yeni katılan ilçe ve eski beldelerin ihtiyaçları varken, başka kentlere yapılan harcamalarla projeler gerçekleştirilmesini eleştirdi.
MHP’li İhsan Bilgili, Ardahan’ın da meydanı olmadığını, oraya da meydan projesi yapılıp yapılmayacağını sordu. CHP’li Recep Çohan da, memleketi için bu öneriyi destekledi.
Başkan Recep Altepe ise, “Başka kentlerden gelen destek taleplerini, Bursa ve Büyükşehir Belediyemiz konumuyla reddedemeyiz. Biz Bursa’yız, Büyükşehir’iz. İmaj ve ötesinde kazanımları olan bir davranışta bulunuyoruz” diyordu. 
Ardahan’a, kent meydanı sözü verdi.
Oylamada ilginç bir gelişme yaşandı. Çohan, “Kabul” oyu vermek üzereydi. Grup kararının “ret” olduğu, Aktuğ tarafından hatırlatıldı ve vazgeçti.

GÜNDEM LOGO

Bursa Valiliği’nin açıkladığı ve yürütmeye başladığı şehir logosu, dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefetin boy hedefi oldu.
Bursa Kent Konseyi’nin genel kurulu da, logoyu değerlendirmek üzere bugün toplanıyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki logo buluşması, saat 14:00’te başlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.