Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinde, yeni “seçimler” yapılacak!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2014 08:30

Büyükşehir’in meclisi toplanıyor. Aylık olağan toplantı, bu hafta yapılıyor.
Meclis çalışmalarının yürütülmesini ve kurumun idari birimlerince uygulanmasını sağlayan ihtisas komisyonlarına, yenileri ekleniyor.
Yeni bağlanan ilçeler ve mahalle tanımına alınan köylerin yöresel koşulları, özellik ve unsurlarıyla ilgli olarak, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu yürütülecek.
Bursa’nın deprem bölgesinde yer alması ve bu doğrultudaki kentsel dönüşüm politikası, planlama ve uygulamaları için de Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu işleyecek.
İlk oturum öncesi….
CHP’nin, kırsal ve kentsel dönüşüm amaçlı yeni komisyonlar kurulabilmesi için önerge vereceğinden söz etmiştik.
Böyle derken…
Kentsel dönüşümle ilgili komisyonda, gerekçeyi oluşturan afete, isim ve tanımlamayla yer verilmesi ve fonksiyon yüklenmesi gerektiğini söylemiş-tik.
Nitekim…
Deprem, sel ve taşkınları afet çatısı altında toplayan, araştırma ve önlemleri, afet sonrası arama ve kurtarma ile koordinasyon gibi görevleri de içerisine alan komisyon kuruluyor.
Üçüncüsü…
Engelliler Komisyonu olacak.
Toplumun bu kesimi için…
Hizmet ve uygulamalarla beraber, kentlerdeki fiziki koşulların engellilere uygun duruma getirilmesini öngören yasamanın işleyişi ve takibi de ele alınabilecek.
Yeni komisyonlar, ilk oturumla CHP ve MHP tarafından önerilmiş, MHP, engellilere de komisyon istemişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni komisyonlar kurulabilmesinin ayrıca kendi gündemlerinde de yer aldığını belirtirken, muhalefetin önerileri de alınmıştı.
Şimdi…
Komisyonlara üyeler seçilecek.
Dileğimiz…
Yeni komisyonların işlemesi, işletilmesidir.

 

Krizin nedeni, “kaç” sayfa?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepkisi, farklı tartışmalarla yıla damgasını vurdu. Danıştay’ın yıldönümünde Feyzioğlu’nun konuşmasına çok sert müdahalesi ve siyasi davranmakla suçlaması, sosyal medyada yankılandı. İktidar camiası ve seçmenleri arasında, “İkinci One Minute” olarak yorumlanan davranış, Bursa’nın da aralarında bulunduğu 12 baronun ortak bildirisiyle eleştirildi. Erdoğan, Van’la ilgili sözlere de kızgınlığını ifade ederken, deprem barakalarında kalanların, kiracılar olduğu, depremzede ev sahiplerine ev verildiği belirtiliyor.
Bu arada…
Feyzioğlu, konuşmasını uzun tuttuğu gerekçesiyle de tepki görmüştü.
En ufak yazı büyüklüğüyle 5 sayfa ve rahat okunabilecek yazı büyüklüğüyle de 9 sayfa tutan metnin, Erdoğan’ın sabrını daha da taşırdığı anlaşılıyor.


Belediyeden “satılık” arsa!

Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş Sanayi Bölgesi’nde kendisine ait sanayi amaçlı arsasına, ihaleyle alıcı bekli
yor.
İhalesi yarın yapılacak bin 786 metrekare arsaya, asgari 839 bin 659 TL değer biçilirken, tekliflerin de açık yöntemle alınması öngörülüyor.
Arsa, taban alanı kadar toplam inşaat alanı yapabilme hakkına sahip bulunuyor.
Bursa’daki sanay
ileşmenin gündeminde, “İmarlı sanayi arsası sıkıntısı” ortaya atılabiliyor. İhaleye katılım olup olmayacağını merak ediyoruz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.