Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinde ‘FETÖ’ tartışması!

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 04:55
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ortalık karıştı.
Yunus Emre Enstitüsü’yle Türk ve İslam kültürü ve sanatınının tanıtımı için yapılmak istenen protokolle ilgili görüşmede, AK Parti ile CHP kapıştı.
CHP’nin, işbirliği yapılacak kurumun kimler tarafından yönetildiğini ortaya atması ve “FETÖ’yle ilgisi var mı?” diye sorması, iktidarı kızdırdı.
Karşılıklı terör suçlamasına vardı.
Oturumu yöneten Başkanvekili Atilla Ödünç, ana muhalefet sözcüsü Erdal Aktuğ’a, internettten ‘bilgi’ edinebilmeleri için “Artık internet çağındayız.” demeseydi, iyi olurdu.
Komisyon başkanı Şükrü Köse, bilgileri verdi, ancak tartışma içerisinde, Aktuğ’un “Bursa’yla ilgili ne kadar kirli işler varsa, geçiriliyor” demesi de iyice kızdırdı.
Aktuğ, gündemin geç iletildiği ve bazı kararların devam oturumlarına bırakıldığı gerekçesiyle yakınıyordu, ancak AK Partili Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da tartışmaya katıldı.
Yılmaz, “Hiçbir arkadaşım, kirli işe el kaldırmamıştır” diye çıkışırken, “Kirli iş varsa, yandaşınızda, kendi belediyelerinizde arayın!” tepkisindeydi.
CHP’nin, “AK Parti, FETÖ’yle kucak kucağa” sözlerine karşılık da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un yakın geçmişte “Cemaatin CHP’ye borcu olduğu gibi, CHP’nin de cemaate borcu var” dediğini vurguladı.
Yerinden fırlayan CHP’li Hasan Ertürk, ağır suçlamalarla karşılık vermeye katıldı. Tartışmalı dosya ise, oyçokluğuyla vize aldı.

Mimarlar ‘özel’ hafta sürecinde

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Dünya Konut ve Mimarlık Haftası’ndaki programını açıklarken, 8 Ekim’de, 2 oturumla ‘Türkiye Mimarlığını Sorguluyor Sempozyumu” yapılacak. 
‘Kamusal mimarlık’ ile ‘eğitim yapıları-eğitim kampüsleri’, sempozyumun farklı oturum başlıklarını oluşturuyor.
Aynı günün akşamı…
Almira Hotel’de, Geleneksel Mimarlık Balosu yapılacak.

Osmangazi’ye ‘bağımlılık’ uyarısı

Osmangazi Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği ‘Aile Rehberlik Merkezleri’, bireysel ve ailelere psikolojik danışmanlık hizmetleri veriyor.
Yılın ilk 8 ayında, 350’si bireysel, 402 seansla hizmet verildiği açıklanırken, ‘zararlı madde bağımlılığı’ şikayetlerinde artış görüldü.

Bulgaristan’daki Türk nüfusa İnegöl’den Başkan Aktaş desteği

Bulgaristan’da yeni Dost Partisi’nin yönetici ve belediye başkanlarından oluşan heyet, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.
Aktaş, yoğunlukla Türk nüfusun yaşadığı doğunun gelişmesi ve kalkınabilmesi doğrultusunda, beklenen desteği vereceklerini vurguladı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.