Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinde, “çarpıcı” kararlar çıktı!

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2012 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 00:29

Öncesi…
Grup başkanı konumundaki AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle beraber, iktidar grubunun toplantısını yürüttü.
Yerel yönetimin Atatürk Cadde-
si’ndeki tarihi binasındaki grup toplantısı, AK Parti’nin il merkezinin dışında yapılmış oldu.
Geçen haftaki çoğunluk zafiyetinin ardından, AK Parti’li üyelerin dünkü grup toplantısından katılım özeniyle çıktıkları görüldü.
Büyükşehir’in meclisinde, “çarpıcı” kararlar çıktı!
Kükürlü’deki camiye ilişik yapı düzeninde faaliyet gösteren, imar ve ticari izinleri olmadığı gerekçesiyle de tartışmalara neden olan AVM firmasının şubesine, vize verilmedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü’nün yazılı olumsuz görüşleri de kayda geçirilerek, AVM’nin ticari faaliyet yeri, ticaret alanına alınmadı..
Osmangazi ilçesinde, Ankara kara-yolunda halen Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası çalışmalarının devam ettiği bölgenin kuzeyi, kentsel dönüşüm değerlendirmesine alındı.
Gökdere- eski Gemlik yolu arasındaki Zafer, Namıkkemal ve Atıcılar’ın depremsellik açısından incelenerek, sağlıklaştırılacak ve dönüşüm yapılacak alanlar için ilke kararları yürütülecek.
CHP Sözcüsü Osman Ayradilli, yapılaşmaya % 20 artış getirilmek istendiğine odaklandı. Bölge bütünlüğünde de, AK Parti’li önde gelen bir ismin yakının girişimleri olduğunu, “Çelik gibi dosya” benzetmesiyle ima etti.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’yle ilgisi olduğu iddia edilen bir evrak, oturum gündemindeydi, ancak sürpriz gelişmeyle veto edildi.
İlçedeki küçükbaş hayvan çiftliği izni, ilçe belediye meclisinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan da, kabul gördü. Dün, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporuna düzeltme yapılarak, reddedildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli yolunda bulunan ve satılmak istenen Fen İşleri Şantiyesi’nin yeri, imar planı değişikliği itirazıyla yeniden konu oldu.
İtirazlar reddedilirken, hukuki tartışmalara rağmen Ayradilli’den “Niye, bu kadar ısrar ediyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Altepe ise, satışlardan elde edilen gelirlerin, kamulaştırmalar başta olmak üzere, çeşitli hizmetler için kullanıldığını söyledi.
İsabey’deki bir tekstil firmasına ait alan, konut dışı kentsel çalışma alanı ilan edildi. Yoğunluk artışını kaldırma gerekçesi de, Ayradilli’yi hayrete düşürürken, “İsabey’e kötülük!” yorumunda bulundu.
Büyükşehir Belediye Meclisi, AK Parti’nin hazır kıta misali katılımıyla dikkati çekerken, kararlarda siyasi otorite ağırlığı hissedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.