Hava Durumu

Büyükşehir ile BTSO, denizde de elele!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2013 23:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 23:17

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) işletmeciliğiyle Mudanya- İstanbul arasında yapılacak tarifeli seferler, bugün başlıyor.
Gazeteciler olarak…
Dün, tanıtım seferiyle Marmara'nın öteki yakasına giderken, tarihi olaya tanıklık ettik. Anadolu kenti olarak da, gururlandık.
Tarihi icraata imza atan Başkan Recep Altepe, Mudanya'dan bandosuyla da, "Gemilerde talim var, Bahriyeli yarim" var ezgisiyle ve "Benim Recebim…" denilerek uğurlanıyordu.
Yeşil ve beyaz balonlarla süslenmiş deniz otobüsüyle Kabataş iskelesine yaklaşıldığında, yine aynı renklerdeki özel iskelede, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı dalgalanıyordu.
Ulusal yayın yapan gazetelerin ve televizyonların muhabirleri, kalabalık bir katılımla görevlerini yapmak üzere bekliyorlardı. İstanbul halkının gönlündeki bir beklentinin gerçekleştiğini de duyuracaklardı.
İskeledeki BUDO ofisini, Bursa yerel yönetimi ve şirketinin bayraklarıyla Bursa merkezli seferlerin başladığını öğrenen bazı İstanbullular, Başkan Recep Altepe'ye şükranlarını paylaştılar.
Bursa, bir Anadolu kenti, ancak büyük, farklı ve özel bir kent… Pek çok alandaki hedefleri, inancı, adımları ve iddiayı ortaya koyan yürüyüşün, dün bir başka tarihi dönüm noktası yaşandı.
Başkan Altepe, Marmara Denizi'ndeki toplu ulaşımın, kimsenin tekelinde olmadığını ifade ederken, Bursa'nın bugünü ve geleceği için yeni bir örnek işbirliğini vurguluyordu.
Kent için ortak fayda kuruluşu politikasıyla pek çok alanda proje üreten, merkezi ve yerel yönetim kurumlarının proje ve hizmetlerine destek veren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), denizde de var.
İlk etapta 2 deniz otobüsüyle yapılacak seferlere, 2. etap için BTSO'nun 2 deniz otobüsü alacağı ve kiralamayla filoya vereceği açıklandı.
İşte, Bursa!
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.