Hava Durumu

Büyükşehir havacılıkta ‘tek’ başına!

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2016 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 08:17
Büyükşehir Belediyesi’nin helikopter ve deniz uçağı seferleri, körfez köprülü yeni otoyoldan önce ve yarım saatte İstabul’la ulaşım sağlıyor.
Başlandığında tartışma konusu edilen havayoluyla ulaşımın kent ve toplum faydası, farklı amaçlarıyla da zamanla anlaşıldı.
Birkaç gün önce, acil sağlık durumu nedeniyle bir vatandaşın bir aile ferdi için İstanbul’daki doktorunu getirebilmesi ve ameliyatın gerçekleşmesi, deniz uçağıyla mümkün oldu.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy’la yoğun mesaisi içerisinde, sohbet ettik.
Belediyecilikte, sektörde ve piyasada bilinen ve takdir edilen havayolu işletmeciliği, Bursa’ya hizmet ayrıcalığını anlattı.
Ticari helikopter ve deniz uçağı seferleriyle belediyeler arasında tek olan Bursa Ulaşım A.Ş. dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da da tek durumda bulunuyor.
Türkiye ve Avrupa’da, iş-adamları ve işletmelerin ihtiyaçları için yürütülen uçuşlar, Bursa’da toplum için gerçekleştiriliyor.
İşbirliği yapılan İstanbul’daki havacılık firmasının piyasadan çekilme durumu gelişince, bir başka ülke üzerinden doğrudan alımla 8’er kişilik 2 uçaklı filo da doğdu.
Yeni kararla…
Uzun menzile sahip, önemli bir yatırımla 12 kişilik yeni bir Cessna deniz uçağı daha alınırken, gümrük işlemleri devam ediyor.
Fidansoy, “İşletmecilikle ilgili karar, uygulama, ufkumuz ve farklı alanlardaki hizmetlerimizle hem belediyecilikte hem de ticari taşımacılıkta örneğiz” diyor.

Bursa’da ‘ulaşım’ AS TV’de

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy, bugün saat 20:30’da AS TV’ye konuk oluyor.
‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla…
Toplu ulaşım hizmetlerini, ticari deniz ve hava taşımacılığını, yeni projeleri konuşacağız. 
Otobüsle toplu ulaşım ve raylı sistem başta olmak üzere, halkın merak ettiği hususlar için de özel açıklamalar gündeme gelecek.

Yıldırım ‘başarı’ kürsüsünde

Bursa’da belediyelerin spora yatırımı, başarılar getiriyor. 
Yıldırım Belediyespor’dan Ramazan Kara, Yıldızlar Halter’de ‘Avrupa ‘ birinciliğiyle gurur yaşatırken, yeni ‘Türkiye’ şampiyonluğunu da kente, il-çeye getirdi.
Başkan İsmail Hakkı Edebali de, mutlu ve gururlu…

Gemlik’te okullar ‘çiçek gibi’ oluyor

Gemlik Belediyesi, ilçedeki okulların ortam ve çevre koşulları için de, yaşanabilirlik hedefini yürütüyor ve çalışmalar yapıyor.
Başkan Refik Yılmaz, uygulamaya geçirilen “Okullar Hayat Buluyor” projesiyle tüm okulların bahçe ve çehrelerinin güzelleşeceğini vurguluyor.
Öğrencilerin motivasyonu açısından da, doğru uygulama.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.