Hava Durumu

Büyükşehir’e jet yanıt!

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2013 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2013 08:51

“Plakayı, BURULAŞ’a kiralayın” ve beraberinde “Sürücülüğünü sahibi olarak yapacaksanız veya mevcuttaki şoförünüze de, BURULAŞ’tan maaş bağlayalım.” veya “Servis taşımacılığı için 2 S plaka verelim.” denilmesi öngörülüyor.
Dolayısıyla…
“M” plakalı yeşil otobüslerin sahiplerine, “Ver plakanı, dertten kurtul!” denilmek isteniyor.
Toplu ulaşımdaki bazı eleştirel hususlarla anılan otobüslerin tasfiyesi de, uzlaşıya dayandırılan çifte teklifle de gündeme gelmiş oluyor.
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili ve işletmeciliğin yürütüldüğü BURTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Umur, dün bize çifte teklifi değerlendirdi.
Birinci teklife yanıtı...
“Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.  (BURULAŞ), zarar ediyor. Sayın Başkan, zarar etmesin, biz BURULAŞ’ın araçlarını kiralayan olalım. Bizlerden, ayda 700 bin TL toplanıyor ve her ay araç başına da 2 bin TL alınıyor.”
İkinci teklife yanıt…
“Minibüslerden dönüşümün yapıldığı 2002’de, bir minibüse, 20 tane S plaka alınabiliyordu. 2009’a kadar da, koşullarımız iyiydi. Sayın Başkan, 2009’da lastik tekerlekli toplu ulaşımın özel sektöre verileceğini söylemişti, şimdi haklarımızı geri alan tutum nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyoruz ve üzüntü duyuyoruz. Ayrıca M plakalar, kazanılmış haktır ve bu hizmete tahditlidir.”
Bu arada…
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un şahsi tutumundan rahatsızlık ve üzüntü duyduklarını da, bir kez daha vurguluyor.
Önemli bir devlet kurumuyla beraber, kent ve halkına hizmet verdiklerini dile getirerek,  “ BURULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Altepe’nin, şirket yönetimindeki tam yetki ve söz sahipliğiyle çözüme götürecek adımların müzakeresini ve beklentisini taşıyoruz.” diyor.
Çözüm beklentisini ifade ederek, “Sayın Altepe’nin iletmeye hazırlandığı iki teklif, önemsendiğimizi ve çözüm düşüncesini gösteriyor. Ancak teklifleri kabul etmeyeceğiz. Sıkıntımız, en başta yolcu geliri-mizden alınan pay ve her ay otobüs başına 2 bin TL sabit ücret olup, ayrıca da BURULAŞ Genel Müdürü’nün bizleri yok sayan ve görüşmeye bile lüzum görmeyen tutumudur.” şeklinde konuşuyor.
Altepe’ye çağrı yapıldı!
Umur, bu sütunlar aracılığıyla “Camiamızı temsil eden esnaf örgütü ve işletmeci şirketi olarak, biz yöneticiler, Sayın Başkan’la aynı masada bir araya gelmeyi ve en yetkili kişi olarak, kendisiyle konuşabilmeyi arzu ediyoruz.” mesajını da paylaştı.
Şayet…
Bir hafta içerisinde taraflar arasında çözüm olmaz ise, elektronik ücret toplama sistemi de kullanılmayacak ve BuKart’lar kullanılamayacak.
Umur, kâğıt bilet basımını gerçekleştireceklerini ve 20 Ocak itibariyle otobüslerde biletçilerin de bulunacağını açıkladı. Mevcut fiyata göre, indirim yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.