Hava Durumu

Büyükşehir’e Eroğlu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2013 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2013 08:35

Yerel seçimler, kentler için düzenleniyor, ancak gelecek yıl yapılacak olanı, Türkiye’nin geleceğine de yön verecek.
Daha önce çifte genel ve yerel seçim başarıları elde eden AK Parti, yeni yerel seçimlerin sonuçlarını, daha öncekilerine kıyasla daha çok önemsiyor.
2014’ün ötesinde, ertesi yıl genel seçimler yapılacak ve sonraki ertesi yıl ise, Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak.
Süreç itibarıyla…
Başkanlık Sistemi, gündemde ve bütünsel yeni anayasa değişikliğiyle de beraber, referanduma gidilmesi olasılığı bulunuyor.
AK Parti’de, camiasında ve halkta, özellikle büyükşehir belediyelerinin başkan adaylarının kimler olacağı, çoktan beri merak oluşturuyor.
Kurumsal süreç, zaten başlatıldı.
Gezi Parkı protestolarının, kitlesel hükümet karşıtlığı eylemlerine dönüştürülmesine karşılık, AK Parti de, meydanlara çıkmıştı.
Milli iradeye saygı sloganıyla düzenlenen miting uygulaması, yeni yerel seçim süreci ve kampanyasının da başlangıcı olarak vurgulanmıştı.
AK Parti’nin Bursa adayı kim olacak?
Önceki yerel seçimlere kıyasla yönetimsel konumlarda bulunan çok önemli isimler, yeni sürece damgasını vuruyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden aday gösterilebilme arzunu, bu sütunlar itibarıyla da resmen ilan etmişti.
Ayrıca…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve eski il başkanı ve milletvekillerinden Hayrettin Çakmak, Bursa merkezli isimler olarak geçiyor.
...Ve!
Bu sütunlardan daha önce duyurduğumuz üzere, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, 2004’teki gibi, yine gündemde yer alıyor.
Çelik’in de, adaylık sürecine başladığı konuşulurken, Eroğlu ise, aday gösterilebilme olasılığı bulunan isim olarak geçiyor.
Uludağ’ın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilebilmesinde ihtilafa girilen Eroğlu’nun, ancak yeni yetki devrine girmesi, sıradan görüntü durmuyor. Ankara’dan Bursa’ya yürüyüşün adımı ve Bursa adaylığı için önemli bir pürüzü kaldırması olarak yorumlanıyor.
Twitter mesajlarıyla Bursa’ya ilgi, beğeni ve çalışmalarını paylaşırken, önümüzdeki birkaç ayda da 10- 15 kez kente geleceğine ilişkin duyumlar var.
Eroğlu’nun gelebilme olasılığına karşılık, Çelik’in de, Bursa’dan ve AK Parti’nin kuruluş öyküsünden bugüne emekçisi, kenti bilen ve deneyimi, kendisine önemli koz olarak gösteriliyor.
Çakmak da, söylentileri yalanlamasına rağmen, adaylığa ismi geçiyor. Yalçın, Eroğlu’nun adaylığında Nilüfer’e konuşuluyor, ancak Büyükşehir adaylığıyla da öne çıkıyor.
Altepe, oluşturulmak istenen rekabetin ortasında! Yeniden aday gösterilebilme arzusunu resmen duyurmuş olması da, kendisine güveni ve kendinden emin olması anlamına geliyor.
Kimler aday gösterilecek?
AK Parti’nin öncelikle Büyükşehir adaylarının belirlemeyi ve açıklamayı planladığı söyleniyor
Bursa’nın da aralarında bulunduğu Büyükşehir adaylarının, eylül veya ekim aylarında açıklanabileceği, bilgi edinildi. Sürenin ne kadar erkene alınması, AK Parti’nin kendi içerisindeki ayrışma, tartışma ve tepkileri de, en kısa zamanda tamir etmesi anlamına gelecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.