Hava Durumu

Büyükşehir’den uluslararası atak!

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2014 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2014 08:44
Büyükşehir Belediyesi, kentsel yönetim kurumunu ve Bursa’yı dış dünyanın gündemine taşıyacak, konumu güçlendirecek atılım yürütüyor.
Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu’nun 2017 yılı “Avrupa Yeşil Başkent” adaylığını, dün duyurmuştuk.
Organizasyon olarak…
Birden çok kulvarda uluslararası     girişimlerin ve çalışmaların sürdürüldüğünü de, bugünkü makalemizle kent halkına duyurmayı düşündük.
2015 yılıyla…
Avrupa Yeşil Başkent’i olabilmeyi hed-efleyen Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu’na ev sahipliği yapacak.
2016 yılıyla…
Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu Bursa, Dünya Tarihi Kentler Birliği’ne ev sahipliği yapabilmenin de hazırlığını yürütüyor.
2017 yılıyla…
Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı’nın (NALAS), Güney-Doğu Avrupa Uluslararası Belediye Fuarı’nı (NEXPO) üstlenebilmenin girişimleri de bulunuyor.
Tarihte önemli ve özel yeri bulunan İpek Yolu’ndaki belediyelerin başkanlarını bir araya getirecek buluşma, 350-400 dolayında katılımcıyla gerçekleştirilecek.
Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin Bursa’daki genel kurul toplantısı da, 400 dolayında katılımıyla uluslararası en büyük yerel yönetim buluşmalarından birine imza atacak.
NALAS EXPO 2017, yerel yönetimleri, yerel yönetim birlikleri, kalkınma ajansları, sivil toplum ve iş dünyasını bir araya getirecek.
Söz konusu organizasyonlar, farklı coğrafyalardaki yerel yönetim kurumlarını buluşturmakla beraber, farklı kültür ve deneyimleri de aynı ortama taşıyacak.
Kentsel tanıtım için…
Çok yönlü uygulamalar, iddialı farklı çalışma ve hedeflerin yürütüldüğü Bursa, turizm açısından çok önemli uluslararası paylaşım mecralarını elde etmiş ve kullanmış olacak.
Yerel yönetimler arası deneyim ve işbirliklerinin oluşacağı uluslararası organizas-yonlar, diplomatik ve ticari ilişkileri de gündeme getirecek, güçlendirecek.

Yıldırım-Gazze kardeşliği!

6 Ağustos’ta kaleme aldık.
“Geçen 5 yıla rağmen, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda, Yıldırım-Gazze kardeşliğinin herhangi bir belge ve kaydı gözükmüyor.”
Yıldırım Belediye Meclisi’nin Ocak 2009’daki oturumuyla Filistin’in başkenti Gazze’yle kardeş kent olunması için karar alınmıştı.
Bugün…
Filistin, zor durumda!
Bu gündemle Yıldırım Belediyesi’nin Gazze’yle kardeş kent oluşunu ele alırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, bu onayın ve resmi belgesinin Ankara’da bulunmadığını öğrenmiştik.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye konuyu aktardığımızda, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat’ı görevlendirmişti.
Bizimle telefon görüşmesinde bulunan Polat, “Ankara’da ilgili kurum ve yet-kililer nezdinde yapılan görüşme ve yazışmalar sonucunda, Gazze’yle kardeşlik anlaşmasının onaylandığı, Bursa Valiliği’ne bir faks iletisiyle bildirildi.” dedi.
Gelinen noktaya katkıda bulunduğumuz için memnuniyetimizi ifade ederken, Başkan Edebali’nin hassasiyeti ve Polat tarafından yürütülen sıkı bürokratik takibi takdirle karşılıyoruz. 

11 Eylül’le Bursa Hakimiyet!

Bursa için…
11 Eylül, anlamlı!
Düşman işgalinden kurtuluşun, bağımsızlığa yeniden kavuşmanın yıldönümü olan 11 Eylül, ayrıca Bursa Hakimiyet’in kuruluşun da yıldönümü…
Önceki akşam…
Yıldönümü kutlaması vardı!
Yanı sıra…
Sönmez Medya’nın TSE Kalite Belgesi’ni elde eden ilk medya topluluğu olması ve göndere bayrağının çekilmesi de, bir başka heyecan oldu.
Yazarımız Murat Kuter’in deneyim ve emeğiyle hazırlanan; Bursa Hakimiyet’in 41 yılını anlatan çok özel belgesel kitabı da, konuklara dağıtıldı.
Bursa ve Sönmez Medya’nın; Bursa Hakimiyet’in kente katkısı, gece süresince konuşuldu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.