Hava Durumu

Büyükşehir’den müdahale hazırlığı!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2014 07:44
Bursa’nın ana girişleri, ticari cazibe kazandı. Farklı sektörlerde ardı ardına açılan mağaza ve bankalar ve diğer ticari işyerleri, özellikle metrelerce yükseklikteki totem tabir edilen ayaklı dev tabela görüntüleri oluşturdu.
Rengarenk duruyorlar, ancak kentsel görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle birkaç yıldır artık bu duruma bir son verilmesi konuşuluyor.
Tasfiye için…
Bazı düşünceler karara dönüştürüldü ve hatta adımlar atılmıştı.
Uyarılar yapıldı.
Tebligatlar gönderildi.
Müdahaleler vardı.
Seçimler, araya girdi.
Tepkisel ve siyaseti araya sokan gi-rişimler gerçekleşince, hedeflenen ve düşünülen boyutta ciddi bir ilerleme mümkün olmadı.
İzmir ve Mudanya karayolları, başlıca sorunlu yerler durumundaydı
Tepkilerin merkezi, buralarıydı.
Şimdi…
Yeniden, harekete geçildi
Süreç olarak…
Büyükşehir Belediyesi,  düğ-meye bastı.
Kayda geçen tespitlerle…
Kaldırılmalarına karar verilen totem, tabela ve diğer reklam unsurlarına gereken teknik müdahalenin yürütülmesi ve tasfiyenin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
Uygulamaya, 1 yıl süre tanındı.
Edinilen bilgilere göre…
İzmir karayolunda 289 adet ve Mudanya karayolunda 169 adet reklam unsuru, en çok tartışma konusu olan güzergahlarda yer alıyor. 
Uyarı ve yanı sıra tasfiye sürecinin duyulmasıyla beraber, totem ve tabelalarını kendi imkanlarıyla kaldıranlar olduğu gibi, son ana kadar direnenlerin olacağı da biliniyor.
İlan ve reklam yönetmeliğinde yapılan yeni düzenlemelerle yaşanan sorunun önüne geçilmesi amaçlanmış ve kısıtlamalar getirilmişti.

Sosyal medyada, “tepkili” başkan!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, basın toplantısıyla ilk 8 ayının açıklamalarını, sosyal medya aracılığıyla tüm Bursa’yla paylaşıyor.
Çarpıcı ifadeler kullanılıyor.
Adli, polisiye gündemle…
“Mudanya Belediyesi’ne yönelik operasyonlar geçmiş döneme ilişkin. İki çalışan tutuklandı. Operasyonun devamının gelmesini bekliyoruz.”
“Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 100’e yakın dosyayı yargıya intikal ettirdik ve bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk.”
 “Geçmiş dönemdeki belediyeye i-lişkin birçok şaibe var. Bu olumsuz havayı üzerimizden atmak kolay değil.”
İdari gündemle…
“Göreve geldiğimizde zaman zaman belediye çalışanları tarafından sabote edildik.”
“Bağımsız bir denetim şirketi ile anlaştık. Geçmiş dönemdeki 15 aylık süreci denetleterek çıkan raporu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”
Mali gündemle…
“Görevi devraldığımızda bize 6-7 milyon borç olduğunu söylediler ancak bu rakam bunun çok çok üstünde çıktı.”
“25 milyon 705 bin 163 lira borçla görevi devraldık. Bu rakam, şimdi 20 milyon 466 bin 180 liraya geriledi.”
Yeni dönemle..
“Görevdeki ilk 3 ay sonra yapılan anket çalışmasında, vatandaşın belediye hizmetlerinden %85.7 memnun kaldığını gördük.”

Buluşma, amacına ulaştı!

Büyükşehir Belediyesi. Bursa Kent Konseyi, Bursa Valiliği ve Türkiye İş Kurumu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle yapılan Bursa İnsan Hakları ve İstihdam Buluşması, bu yıl da ses getirdi.
İlk günü kaleme aldığımızda, “İşsizler, staj ve kariyere, Bursa’da umut buluşması!” demiştik.
Buluşmanın 3 günlük süresi içerisinde, 163 kurumun standı ile deneyim ve beklentiler amaçlı 36 sunumun toplantısına, büyük ilgi gösterildi.
Kentin doğalgaz işletmeciliğini yürüten Bursagaz,  dünkü açıklamasıyla stantında bin 250 kişiden iş başvurusu aldığını açıkladı. 
Sadece tek standla bile elde edilen böyle bir sonuç, organizas-yonun ne kadar önemli olduğunu ve sonuca ulaşıldığını anlatmaya yetiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.