Hava Durumu

Büyükşehir’den köylere güvence!

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2013 08:25

Yeni yerel seçimlerin ertesi günü itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak olan köyler, bu nedenle kaygı duymalı mı?
Epey süredir…
Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı bulunmayan ilçelere, beldelere ve köylere hizmet götürüyor, yardım ve destek yürütüyor.
Özellikle…
Başkan Recep Altepe’nin dönemiyle ulaşımdan meydanlara, sağlıktan kültüre, sosyallikten spora kadar, pek çok alanda, faaliyetler yapılıyordu.
Böyle de devam ediyor!
Hatta…
Vites büyütüldü!
Zaten…
Balkanlar’dan Anadolu’ya, kentlisinin yardımlaşma ve dayanışmasını ulaştıran, hizmetlerin gerçekleştirilmesine vesile olan Altepe, Bursa’nın köyleri için de seferber olacaktır.
Nitekim…
Acil çözüm ve beklentilerin iletildiği başvurular, diğer bazı köylere yapılan hizmetler gibi, dikkate alınıyor ve gereği düşünülüyor.
…Ve!
Yeni bağlanacak tüm köylerle iletişim kuruluyor.
AK Parti Genel Merkezi’ne ait olanın dışında, ayrıca özel hazırlanan “Soru ve cevaplarla Büyükşehir Yasası” broşürüyle yeni düzenlemenin; başlatacağı yeni dönemin tanıtımı yapılacak.
Hizmetin ne derece olacağı, vergi uygulamaları ve fiyat tarifeleri başta olmak üzere, en çok merak edilen tüm hususlara açıklama getiriliyor.
Orman köyleri ve halkına tanınan hak, sorumluluk ve imtiyazlar devam edecek. Mera gibi yerlerden, sakinler ve diğer hak sahipleri, yine yararlanacaklar.
Belediye Gelirleri Kanunu’na dayalı vergi, harç ve katılım paylar, köylerden 5 yıl süreyle alınmayacak.
İçme ve kullanma amaçla suların tüketim ücreti, 5 yıl süreyle geneldeki en düşük fiyat tarifesinin % 25’ini geçemeyecek.
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilecekler. Mera, yaylak ve kışlak gibi tarımsal amaçlı kullanımlar devam edecek.
Söz konusu yeni yasal düzenleme, büyükşehir belediyelerinin yatırım bütçelerinin en az % 10’unun da, yeni katılan yerlere ayrılmasını öngörüyor.
Altepe’nin, “Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, kentimize hayırlı olsun.” mesajıyla da, 17 ilçesiyle metropol kent kimliği, vurgulanmak isteniyor.
Broşürün son sayfalarında ise, fotoğraf, tasvir ve maketleriyle beraber, Bursa’ya önemli kentsel hizmetlerin tanıtımı yapılıyor.
Yeni stadyum, raylı sistem, spor tesisi, gezinti ve dinlenme parkı, deniz otobüsü seferleri, teleferik hattı, yerli tramvay ve restorasyon projelerinden söz ediliyor.

Şahin’den uyarı…

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin personel servislerini kaldırmasını eleştiriyor…
Raylı ulaşımın, Bursa’da tam anlamıyla yaygınlaşmadığını ve diğer ulaşım unsurlarıyla etkin şekilde entegre edilmediğini söylüyor.
Mevcut raylı sistemin, henüz ihtiyaca cevap veremediğini ifade ediyor ve toplu ulaşımda genel mağduriyetin devam ettiğini anlatıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, raylı ulaşımı teşvik gerekçesiyle personeline ulaşım hizmetini kaldırmasını eleştiriyor, ”Arabası olan personel, bu kez işe arabalarıyla gidip geliyor. Örneğin, Acemler’de bulunan merkezi idare ve BUSKİ tesislerinin çevresi, taşıtlarla doluyor.” diyor.
Personel servisini kaldıran Büyükşehir Belediyesi’nin, servis taşımacılığı için bin 500 dolayında S plaka dağıttığına işaret ediyor.
Ulaşım Master Planı’nı hazırlayan Dr. Brenner’in raporundan da söz ediyor ve “İşyerlerinin servis taşımacılığına son vermesinin zamanlaması da, erken bulunuyor.” şeklinde konuşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.