Hava Durumu

Büyükşehir'den kırmızıya son!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2012 10:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2012 10:00

Toplu ulaşımda tam yetki devri yapılan Bursa Ulaşım A.Ş., bir yandan kendi filosunu büyütürken, diğer yandan ise kiralık özel hatların işletmecilerinden de yenileme istiyordu.

Yıllar önce…
Büyükşehir Belediyesi'nce 1992 yılında seferlere alınan körüklü ve körüksüz otobüsler de, artık yakında tümüyle hizmet dışı bırakılacak. Kademeli olarak çekilmeye başlanan bu kırmızı eski otobüsler, iyileştirme çalışmasıyla bazı il ve ilçelere yardım amacıyla da gönderiliyordu.
Eldeki eski otobüslerden 30'u işletme sahasına çekilirken, 12'si hizmete devam ediyor. Eylül itibariyle de, kırmızı dönemi tamamen kapanacak. İyileştirilecek olan 15'i, sarı renge boyanacak ve kış döneminde takviye amaçlı kullanılacak.
Bursa Ulaşım A.Ş., atılım süreciyle genç filosunu 260 otobüse ulaştırırken, devralınan özel hatlardaki işletmecilerden de, otobüs yenilemesi istemişti. Bu istek doğrultusundaki beyaz- sarı renklerden oluşan değişim, artık caddelere yansımaya başladı.
Kentin geneli itibariyle Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na bağlı; 300'ü minibüsçü kökenli toplam 355 ve 62 de, doğrudan kiralamaya dayalı özel halk otobüsü hizmet veriyor.
Yapılanma süreci yürüten Bursa Ulaşım A.Ş., Büyükşehir Belediyesi açısından ayrıca bir başka ciddi dönüşümün odağını da oluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin kendi yeri, bürokratı, memuru ve işçisiyle kurulu olan resmi Otobüs İşletmesi Müdürlüğü'nün, işlevsel olarak tasfiye edileceği öğrenildi. Satış ihalesi yapılan Acemler'deki yerin devre dışı kalmasından önce, idaredeki bu yeni düzenlemenin tamamlanması hedefleniyor.
Yerel yönetim kurumunun yetkisindeki ulaşım ve toplu ulaşım politikasında, üst ölçekli olarak Ulaşım Dairesi'nin aktif bir rol üstlenmesi öngörülüyor.

 

AK Parti'nin hedefi Nilüfer!

AK Parti, Bursa'da Nilüfer ilçesini CHP'nin elinden almaya kararlı… Teşkilatın mahalle başkanlarıyla yapılan toplantıda da, bu hedefin kararlılığı vurgulandı.
İl Başkanı Sedat Yalçın, mahalle başkanlarından çalışmalarını yoğunlaştırmalarını isterken, ilçede 1. durumda olduklarını belirtiyor ve "Nilüferliler'e bu ülke için doğru işler yaptığımızı anlatmalıyız." diyor.
Örnekleriyle Nilüfer'de AK belediyecilik farkının halka anlatılmasına önemle değinen Yalçın, yeni yerel seçim dönemine yönelik adımların bir başka işaretini vermiş oluyordu.
AK Parti, her fırsatta Nilüfer'in CHP'li yerel yönetimine yüklenirken, yanıtları vermek ise, genelde CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e kalıyor. CHP'nin, AK Parti'ye karşı, ilçe başkanlığıyla varlık gösteremediği de dikkati çekiyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.