Hava Durumu

Büyükşehir’den Çekirge’ye 70 milyon TL’lik dönüşüm!

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 07:57
Bursa’nın misafir odası olarak anılan Çekirge’de, aynı adı taşıyan caddesindeki İNTAM Blokları’nın çökmesi ve o anlar, unutulmayacaktır.
Yıllardır sürüncemede bulunan çöküntü yerinin değerlendirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nce nihayet bir uygulama aşamasına gelindiğini duyurmuştuk.
Mülkiyet sahipleri, kendi aralarında görüş ayrılığına düştükleri gibi, yeni bir uygulamanın nasıl olacağı da, ayrı tartışma ve belirsizlik oluşturuyordu.
Kentin ana yerel yönetim kurumu, tek elden proje yürütmek ve gerçekleştirmek için tapu devirlerini almakla beraber, ihale hazırlığını ve bilgilerini açıklamıştık.
…Ve!
İhale, ilan edildi.
Yani…
Son aşama yürütülüyor.
Kentsel dönüşümün, konulan koşullar karşılığında özel yatırımcı tarafından gerçekleştirilmesi için 2 A-ralık 2014 tarihinde ihale yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi, arsa satış karşılığı gelir paylaşımı esasına dayalı proje için 70.1 milyon TL  tutarında genel bedel oluşturdu.
Fiyat teklifleri, kapalı zarfta alınacak. Teklif edilen tutarların kayda alınmaması durumunda, açık yöntemle artırılmış teklifler istenecek.
Yerel yönetim, yatırımcı gelirinden % 3.2 pay alacak.
Yatırımcılarda, en az toplam 17 bin metrekare kullanım alanlı konut, ofis, AVM ve otel gibi proje üstlenmiş ve yapmış olma şartı aranıyor ve 2.1 milyon TL tutarında geçici teminat isteniyor.
Mimari proje, toplam 91 konut, 62 ofis ve 10 mağazadan oluşan uygulamada, otopark ve tesisat odaları için de 3 bodrum katı kapsıyor.
Bütün tek blok tasarlanan yapılaşmada, ilk 2 kat, mağaza işlevine ayrıldı.  9 kattan 12 kata doğru, kademeli şekilde, manzaraya odaklı konut ve bürolar tasarlandı.
İhaleye katılacak yatırımcılardan, projeyi üstlenebilmleri için teklif edilecek bedelin %40 ve         üzerindeki tutarı, kat ve gelir payı karşılığında bırakması esası uygulanacak.
Yüklenicinin, projeyle bütünleşik arka istinat duvarı ve yol düzenlemelerini yapması, hissedarlara ait yer ile bağımsız alanların imalatını karşılaması öngörülüyor.
Çekirge’ye yıllarca muhtar olarak hizmet eden Mehmet Taşkeser, ihaleyi bu sütunlarda duyurduğumuzda, “Uzun uğraşlar sonucu bugüne gelindiği için çok şükür diyorum” demişti.

MHP’den “Sağlam” tepki!

Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam’ın adıyla Osmangazi Belediyesi’nce yaptırılan spor tesisi, AK Parti ile muhalefeti karşı karşıya getirdi.
MHP’de, tepki ve şaşkınlık var.
Mecliste grup sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, süreci, adı ve açılış töreniyle anılmadıklarına yer veren açıklamasında, gerekçelerini açıkladı.
“Bursa Kamuoyu tarafından bilinmektedir ki, Bursaspor şampiyon olduktan sonra ‘Ertuğrul Sağlam’ isminin bir tesise ve-rilmesinin teklifi ve yazılı önergesi MHP Osmangazi Belediye Meclis Grubu’na aittir.”
Projeye ilk adımın, oybirliğiyle olduğunu da anımsatıyor.
Açılış töreninin ardından…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından davet edilmediklerini de belirterek, “Önerge sahibi olmamız münasebetiyle nezaketen de olsa davet edilmeyişimizi kamuoyunun takdirine arz     ederiz.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.