Hava Durumu

Büyükşehir’den Bakanlık’a fren!

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 08:38
İmar ve planlamaya üst yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin frenlemesiyle karşı karşıya kaldı.
Bakanlık, ortasından yol geçen iki ayrı parseldeki binalarını yıkmayı ve yolu da kaldırmak suretiyle yeni bir büyük hizmet binası yapmak istiyor, ancak…
AK Parti’nin il yönetimi ve belediyenin karşıt tutumu nedeniyle yerel meclisten imar değişikliğini çıkartamayan Bakanlık, re’sen karar yetkisini kullanmıştı.
Kendi yeriyle ilgili imar değişikliği kararını, yine kendisi tarafından çıkartmış olan Bakanlık, böyle bir çareye başvursa da, belediyenin itiraz ve engelinden yine kurtulamıyor.
Bugün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde, Bakanlık’a ait imar değişikliğinin bozulması ve uygulatılmaması yer alıyor.
Sözün özü…
Bakanlık’ın kararını, Belediye bozacak!
Stadyum Caddesi’nde elde edilecek tek büyük alana 7 kat bina yapabilme iznini çıkaran Bakanlık, 5 katlı projenin yapım ihalesine hazırlanıyordu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/1000 ölçekli uygulama imar planıyla getirilecek düzenleme, Bakanlık’ın kendisine ait kararı uygulayamaması anlamına geliyor.
Osmangazi Belediyesi, Bakanlık’ça kendisine getirilen imar değişikliliğini, Büyükşehir Belediyesi’nce mevcut stadyumun yıkılmasıyla uygulanacak meydan projesi nedeniyle meclise taşımamıştı.
Bursa’nın yerel yönetimi ve özellikle AK Parti’nin yereldeki siyasi otoritesinin itirazıyla karşılaşan Bakanlık, son sözü söylemek istese de, bu da engelle karşılaştı.

REKORTMEN BAŞKAN, BUGÜN AS TV'DE!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bugün AS TV’de saat 20:30’da “Yerel Bakış” buluşmasıyla canlı yayın konuğumuz oluyor.
Görevine 4. kez seçilme başarısını gösteren, Türkiye’de CHP için önemli bir belediyeyi yöneten, sosyal medya mecrasında; Twitter’da 12 bin 900’a yakın takipçisi ve Facebook’taki sayfasıyla 22 bine yakın beğeni alan Bozbey, neler yapıldığını ve yeni hedefleri anlatacak.

“MERİNOS” MARKASI BURSA'DA KALSIN!

Merinos demek…
Milli ekonominin temellerinin atılabilmesinin önemli bir adımı ve sembolü demek…
Atatürk tarafından açılışı yapılan Merinos fabrikası, misyon ve işlevini çoktan tamamlamasıyla beraber, şimdi aynı yerde, Kongre ve Kültür Merkezi bulunuyor.
Sivil demokrasinin önemli bir merkezi olarak, Bursa Kent Konseyi’nin de faaliyet gösterdiği, Tekstil ve Enerji müzelerinin de bulunduğu Merinos Parkı olarak,  günlük hayatın da önemli bir unsuru oluştu.
Devlete bağlı Sümer Holding, tekstil amacı ve ürünleri alanında tanımlı bulunan Merinos ve Bursa Merinos (Türk Malı) markalarını satışa çıkarınca, bir hususu kaleme almaya lüzum gördük.
Söz konusu markalar…
Bursa, sanayisi ve tekstili açısından manevi önem ve değere sahip olup, bu nedenle de Bursa’nın da dışına çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, markaların kentte kalması ve kente mal edilmesi için adım atabilmelerini umuyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ…

“Yaptığımız çalışmaların bugün meyvelerini toplu-yoruz. Bunun en güzel örneği Bursa’mızın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesidir. Bu ne ifade ediyor? Bursa’nın evrensel değerler taşıdığını artık bütün dünyanın kabul ettiği anlamına geliyor” Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.