Hava Durumu

Büyükşehir’de sürpriz karar

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 08:30

Duyunca…
Sürpriz oldu.
Büyükşehir Belediyesi, sürdürelebilir kalkınma ve yerelde yönetimsel katılımcılığı esas alan Yerel Gündem 21’in adını taşıyan müdürlüğü kapattı.
21. Yüzyıl’ın eşiğindeyken…
Birleşmiş Milletler’in, 1996’da İstanbul’da düzenlediği Habitat II Zirvesi’yle vurgulanan Yerel Gündem 21 programı, Türkiye’de özellikle katılımcı yönetişim modeli olarak ön plana çıkmıştı.
Yeni yüzyılla beraber…
Bursa Büyükşehir Belediyesi de, Yerel Gündem 21’in politikasını canlı tutabilmek ve kente uyarlayabilmek gayesiyle aynı adla birim kurmuştu.
Yeni kararla…
Artık yok.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin idari yeniden yapılanma kararları çerçevesinde, Yerel Gündem 21 Şube Müdürlüğü kapatıldı.
Karar doğrultusunda…
Şube müdürlüğü görevini yürüten Neslişah Erbay Kuşku, mesleğinin çevre mühendisliği olması da dikkate alınarak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne eleman olarak verildi.
Yerel Gündem 21’in görev ve çalışma alanı da, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün içerisine alındı.
Kapatılan birim, belediyeleri bağlayan norm kadro cetvelleri içerisinde yer almıyordu, ancak birkaç dönemdir belediye meclisinin kararıyla yürütülüyordu.
Bursa Kent Konseyi’nin yapısı ve işleyişi devam ederken, kapatılan “Yerel Gündem 21” birimi, yürütme ve koordinasyon işlevini yürütüyordu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yakın kaynaklar, şeffaf ve çoğulcu yerel yönetim anlayışının kurumsal olarak zaten var olduğunu ve devam edeceğini vurguluyorlar.
Bu arada…
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın sosyal medyadan duyurduğu bir açıklaması da, soru işaretlerine neden oldu.
Pala, “Katılımcılarımız ve gönüllülerimizle birlikte “Türkiye’nin En Güçlü Kent Konseyi” yaptığımız, beş yıl başkanlığını yaptığım Bursa Kent Konseyi’nin yeni döneminde görev almayı düşünmüyorum...” şeklinde konuşuyor.
Şimdiye kadar için…
Destek ve katkıya teşekkür ediyor.
Pala’nın bu kararının, tepkisel nedenlere dayandığı iddia ediliyor. Yeni dönemde yerel yönetim kurumuyla bağlantılı görevlerine devamıyla ilgili söylentiler de ortaya atılıyor.

 

CHP’li vekilden, Bakan’a teşekkür!

Diyoruz…
İznik, önemli!
Bursa’nın turizmde istediği konumu elde etmesi ve hedeflediği sonuçları elde etmesi için kamusal yönetime temel görev düşüyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa’daki müdürlüğünü eleştiren bir makalemizde, CHP Milletvekili Aykan Erdemir’in bize ilettiği mesaja da yer vermiştik.
İznik’i gündeme taşıdığından söz ederek, TBMM Genel Kurulu’nda, “İznik Roma Antik Tiyatrosu’ndaki kazı çalışmaları, ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu.” dediğini söylüyordu.
İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne alındığına işaret edilerek, “Değeri dünyaca tescillenmiş İznik’e gereken özen” isteniyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e soru önergesi de veren Erdemir, öyle aradan uzun bir zaman geçmeden, kendisine ulaşan bilgiyi dün bize iletti.
Çelik’in duyarsız kalmadığını öğrenmiş ve kendisine açık teşekkür ediyordu. Açıklamasında, “ İznik Antik Roma Tiyatro kazısı için Bakanlık kaynaklarından 50 bin lira ödenek gönderildiğini ve çalışmaların 20 Mayıs 2015 tarihinde yeniden başladığını öğrenmiş bulunuyorum.” diyor.
Bu arada…
İznik’in Elmalıdağ yamacında 17 parçaya ayrılmış 2 bin 200 yıllık bir lahit için de ivedilikle harekete geçilmesi, Erdemir’in diğer beklentisi olarak anımsatılıyor.

 

Balkanlar’da, uçak lobisi!

Bursa’dan Balkan ülkelerine uçak seferleri baüzenlenebilmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde önemli yer tutuyor.
Yerel yönetim olarak, kurulan Bursa Hava Yolları’nın filosu ve seferleri için çalışmalar sürüyor. Balkanlar’la hava köprüsü için sivil toplum örgütleri düzeyinde de, beklenti bulunuyor.
Şuayip Toprak’ın başkanlığındaki Rumeli Dernekleri Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan’ı kapsayan program gerçekleştirdi.
Aile bağları, dostluk ve ticari ilişkilerin ötesinde, Bursa ile Balkanlar arasında uçak seferlerinin yapılabilmesi için görüşmeler yapıldı ve destek istendi.
Toprak’la konuştuk.
Daha önce başlatılan seferlerin, olumlu etkiler ve katkılar yaptığını belirtiyordu, ancak… Seferlerin kaldırılması nedeniyle oluşan sıkıntıların ve yeni beklentinin kendilerine aktarıldığını vurguluyor.
Balkanlar’a, İstanbul’un Anadolu yakasındaki uluslararası havalimanından gittiklerini söylerken, “Bursamızın önemli bir eksiği, ihtiyacı ve isteği karşılayacak uçak seferlerinin olmayışıdır.” diyor.
Ardından…
Israrı vurguluyor.
“Balkanlar’ın da arzusu ve beklentisi olan uçak seferlerinin yapılabilmesinin peşini bırakmıyoruz. “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.