Hava Durumu

Büyükşehir’de, protestolu meclis!

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2013 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 08:37

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen haftadan düne uzatılan oturumu, gündemi açısından önemliydi, ancak sadece dakikalar sürdü.
Oturumun başları…
Çoğunluk tartışması yaşandı.
Sözcüsü dışındaki CHP’li üyeler ile MHP’li tek üye, salonu terk etmeye başladılar. Ana muhalefet sözcüsü de, ayrılmak üzere olduğunu açıkladı.
Salonu terk edenler, binadan da ayrıldılar.
Muhalefet sıralarında kalmaya devam eden CHP sözcüsü Osman Ayradilli, iktidar grubundan gelmeyenlerin de dikkate alınmasıyla çoğunluğun yitirildiğini savundu.
Çoğunluk tartışması, sertleşti!
Oturumu yöneten Mustafa Altın, Ayradilli’yle tepkiliydi.
Tepkiye, AK Parti sıraları ortak oldu.
Özellikle…
İktidar sıralarından Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, ana muhalefet sözcüsünü şiddetle eleştirdi. İtiraza, itiraz ediliyordu.
Altın da, Ayradilli’ye çıkıştı ve yüksek ses tonuyla “Başkan (Recep Altepe) yok diye, meclisin altını üstüne getirdin.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı’dan, oturuma da, “Mevcut duruma göre, karar yeter çoğunluğu vardır.” açıklaması geldi.
Ayradilli, itirazını sürdürdü.
Meclisin yanlış yönlendirildiğini savunarak, suç duyurusunda bulunulacağını söylüyordu.
Sonuç alamayınca, kendisi de salonu terk etti.
Oturum, iktidar üyeleriyle yapıldı.
Gündemde, düne ertelemeyi gerektiren önemli bir dosya vardı.
Karara bağlandı.
Yıkılacak olan Atatürk Stadyumu’nun yeri ve yakın çevresi için yapılması öngörülen kent meydanı için imar planı değişikliği sağlandı.
Böyle olurken…
Son dakika değişikliği vardı.
Dosya içerisinde, kafalarda soru işaretlerine neden olan sancılı bir durum, son birkaç gündeki ani manevrayla ortadan kaldırıldı.
İhtisas komisyonunun geçen haftaya kadarki görüşüne göre meydan süreci kapsamında olan İpekiş fabrikasına ait yer, yeni görüşle dışarıda tutuldu.
Meydan kararı, herhangi bir önsöz ve bilgi paylaşımı olmadan, bir büyük kente, bir büyük meydan, en yetkili karar organından böyle geçmiş oluyordu.
Bu arada…
Geçen haftaki önemli bir imar değişikliği dosyasına ret oyu veren 3 AK Parti’li üyeden 2’si ,diğeri ise, Bursa dışındaydı, dün de dikkatleri çektiler.
Oturumun yapıldığı binaya geldiler, AK Parti otoritesinin yer aldığı grup buluşmasına katıldılar, ancak oturuma girmediler.
Söz konusu üyelerin, Osmangazi’nin meclisindeki bir kararın, Büyükşehir’in meclisiyle bozulması nedeniyle tepkili oldukları iddia ediliyordu.
Sözün özü…
Muhalefet, oturumu terkle ses getirdi. Böylece AK Parti de, tek kale maç oynadı. Kentin yeni meydanı da, sessizce geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.