Hava Durumu

Büyükşehir’de operasyon!

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2015 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 06:48
Genel seçim süreciyle… Belediyeler, koz ve itici güç olacak. Bursa’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçeden 15’inin yönetimine sahip olması, avantaj oluşturuyor.
İl sınırına dönüşümle…
Büyükşehir Belediyesi, muazzam etken!
Tüm il kucaklanırken…
Sürpriz gelişme yaşandı.
Meclis kararıyla…
Yol Bakım Yapım ve Onarım, Kent Estetiği, Kaynak Geliştirme ve İştirakler,  Makine İkmal Bakım ve Onarım ile Yazı İşleri ve Kararlar daire başkanlıkları kapatıldı.
Karar kapsamındaki dairelerin görevleri, başka dairelere müdürlükler olarak bağlandı. Kapatılan dairelerin müdürlüklerinden 15’i  kapatma ve birleştirmelerle sonlandı. Bağlı diğer müdürlüklerin daireleri değiştirildi.
Daire başkanlıklarının, daha organize, işlevsel, etkin ve verimli olabilmesinin hedeflendiği, sürpriz karara gerekçe olarak söz ediliyor.
Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nın dışındakiler, diğer bazı daire başkanları tarafından ayrıca vekaletle yönetiliyordu. 
Hikmet Şahin Meyve ve Sebze Hali’nin, yerel yönetime ait Bursa Tarım A.Ş.’ye devredilmesi nedeniyle Kaynak Geliştirme ve İştirakler tanımlı dairenin varlığı tartışılıyordu.
Kapatılan dairenin başkanlığını yürüten Cevat Eriş’in görevinin, karardan vekalete düşürüldüğü, bu nedenle özlük haklarının etkilendiği konuşuluyor.
Eriş’ten önce bu görevden alınan ve iade davası açan Gülsüm Anafarta’nın dönmesi muhtemel makamı da ortadan kalkmış oluyor. Davasının reddedildiği de konuşuluyor.
Bürokratik yapılanma, yankı buldu.

“TÜRKİYE VE BURSA'YA İYİ GELECEK…”

AK Parti’nin Nilüfer Belediyesi’ne başkan adayı gösterdiği Dr. Mustafa Esgin, bu kez parlamenter adayı olarak konuğumuzdu.
Mesleki bir söylemin çağrışımıyla Nilüfer’deki kampanyada “Nilüfer’e iyi gelecek...” diyen Esgin’e, bu kez hangi sloganı kullanacağını sorduk.
Nükteli yanıtla…
“Dr. Mustafa Esgin, Türkiye ve Bursa’ya iyi gelecek…”
Sağlık hizmetlerinde, “Doruk” markasının kuruculuğunu yapan ve medikal direktörlüğünü yürüten Esgin, sağlık turizmi için bu amaçlı derneğin kurucu başkanlığıyla faal çalışmalara imza atmıştı.
Bursa’nın termal kent kimliğini yeniden kazanabilmesi ve yol haritasında, Esgin’in rolü bulunuyor ve bu refleksi yasama kurumuna da taşımak istiyor.

BURSA, TERMAL REKABETTE!

Söz, termal turizmden açılmışken…
Ardı ardına…
5 yıldızlı markalar geldi.
Bursa’nın ünlü sıcaksularından özel hatlarla bağlantı, eski vali Şahabettin Harput’un bu görevi süresince kente sağladığı tarihi hizmet olarak kayıtlara geçti.
Öztimur Ailesi’nin kente kazandırdığı Crowne Plaza Bursa, uluslararası lüks otel ödülüyle rekabetini ve kenti geçen yıl taçlandırmıştı.
Şimdi, sırada yeni ödül var!
Turizm sektörünün Oscar’ı sayılan World Luxury Hotel Awards’ta bu kez de, Nymphaea Thermal SPA& Wellness hizmetleriyle bir başka kategoride iddiasını ortaya koyuyor.
Oylamaya katılımın, “www.luxuryhotelawards.com” adresi üzerinden yapıldığı duyuruldu. Katılımın, Bursa ve turizmi açısından önem taşıdığı vurgulanıyor.

ADAYLIĞINI, AİLESİYLE AÇIKLADI!

Bursa’da sol siyasetin ve CHP’nin istikrarlı ve sadık emekçilerinden, düşünürlerinden Şahin Gencal, milletvekili aday adaylığını ilan etti.
Adaylık yemeğinde açıklamasını yaparken, kürsüdeki eş, çocuk, gelin ve torunlu fotoğraf karesiyle de gönüllerde yer etti.
Sol siyasetin ve CHP’nin bir başka dikkati çeken isimlerinden Can Ertan da, böyle bir fotoğrafı sosyal medyaya taşırken, “Çok güzel bir tutumu vardı...” diyerek paylaşıyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.