Hava Durumu

Büyükşehir’de çifte bayram var!

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2015 08:23
Emek kutsaldır.
Türkiye’de hayat pahalılığı konuşuluyor, ancak emeğin karşılığı ne kadar ucuz olur ise, hayat da o kadar pahalı demektir.
Sağduyulu sendikacılık ilkesini sürdüren Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası, Bursa’nın en büyük yerel yönetim kurumu olan Büyükşehir Belediyesi’nde, anlaşmaya vardı.
Emekçilerin işini koruyabilmesini, öncelikli ilke olarak benimseyen, ancak emeğin hakkı için de pazarlığın masasında kendisini ortaya koyan Hizmet-İş, bugün imza masasında olacak.
Büyükşehir Belediyesi ve kendisine bağlı katma bütçeli altyapı hizmetleri kurumu olan BUSKİ’de, toplam 1 bin 700 işçi, çifte bayram yaşayacak.
Taraflar, imzaları atıyor.
Edinilen bilgiye göre…
Önceki sözleşme döneminde 40-50 TL arasında değişen taban yevmiye tutarı, başlayacak yeni dönemle 60 TL’ye çıkarıldı.
6’şar aylık dönem zamları, belirlenen taban yevmiye alt ve üst aralıklarına göre uygulanacak ve bu uygulamayla farklılık taşıyacak.
Kıdemlerine göre…
Taban yevmiyeleri, örneğin 60 TL-70 TL aralığıında olan işçilere, 6’şar aylar için sırasıyla %5-%4%5-%4 oranlarında artış uygulanacak.
Öğle vaktiyle…
Davul zurnalı tören ve kutlama var! 

155 Polis İmdat hattı, “meşgul” olur mu?

155 Polis İmdat hattı…
Bursa’da arama yapılırken, “Meşgul” veya “Şu an, bütün opetörlerimiz, diğer vatandaşlarımızla görüşüyor.” uyarısı işitilebiliyor.
Saniyelerin bile önem taşıyabileceği acil durumlarda, böylesine durumlarla karşılaşabilmek, haliyle de tedirginlik yaratıyor.
Mesaileri içerisinde 8 görevlinin bulunduğunu ve gerektiğinde MOBESE’nin merkezinden 3 görevliyle destek alındığını öğrendik.
“Meşgul”  durumunu sorunca…
Gerçek dışı, ilgisiz ve gereksiz aramalar nedeniyle işleyişin sıkıntıya düşebildiği, bu oranın %50’yi aşabildiği belirtiliyor.
Bazı önlemlerin alınabilmesi düşüncesini, yine de ifade etmiş olalım.

2.5 milyona akaryakıt istasyonu

Gemlik Belediyesi, belde statüsünden mahalleye dönüşen Küçükumla’da kendisine ait akaryakıt istasyonunu satışa çıkardı.
İhalesi, 24 Temmuz’da yapılacak.  Alıcı olmak isteyenlerden, asgari 2.5     milyon TL ve üzerinde teklif vermeleri öngörülüyor.

Türkiye’den 1 milyon ABD Doları yardım

Dikkati çeken tutarlarla…
Dış parasal dış destekler veren Türkiye, yeni bir kararla Ebola Virüsü’yle mücadele için 1 milyon ABD Doları yardım verecek.
Batı Afrika’da ortaya çıkan virüsün yarattığı salgınla ilgili çalışmalar için Afrika Birliği’nin Ebola Salgını’na Destek Misyonu (ASEOWA) programına parasal yardımı karara bağladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.