Hava Durumu

Büyükşehir’de AK Parti’den fire!

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2013 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 08:08

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bazı oturumları, AK Parti açısından sancılı geçiyor ve yerel seçim süreci açısından da, ilginç gelişmeler oluşturuyor.
…Ve! Gerekçesi de, sadece muhalefet olmuyor. Dün, yine öyle oldu!
Arıtma ve derin deşarj sistemleri bulunmayan tesislere, daha önce tanınan sürelere rağmen, bir kez daha ve yine uzun ek süre getirildi.
Tekstil, boyahaneler, oto yedek parça üreticileri, mermerciler, keresteciler, metal kaplamacıları ve dökümcüler gibi iş kollarına, çevreci ilave sistemlerin kurulabilmesi için tanınan son süre, 7 yıl sonra bitiyordu, ancak… Bu kez, 2021 yılına kadar süre tanındı. Çevreci politika ve bir uygulaması gibi gözükse de, AK Parti için sancılı süreçle karara bağlandı. Tek veya farklı komisyonların ortak çalışmasına dayalı süreç ve raporlama yoktu. Başkanlık Makamı’nın önergesiyle gündeme getirildi.
AK Parti Grubu’ndaki görüş ayrılığı ve olası komisyon aşamasıyla da izah edilemeyecek görüntü ve belge olasılığı vardı. Belediye Meclisi’ndeki tüm üyelerin önüne, doğrudan bırakılmış oldu. Ana muhalefet CHP’nin sözcüsü Osman Ayradilli, Belediye Meclisi’nin devre dışı bırakıldığını iddia ediyordu.
Yöntemi eleştiren Ayradilli, “Bu kararı, içinizdeki kavgaya rağmen geçirmek istiyorsunuz.” diyordu. MHP sözcüsü Mehmet Temirtaş da, CHP’nin görüşlerine katılıyordu.  Meclis iradesinin tersine kararın çıkartılmak istendiğini söylüyordu.
Başkan Recep Altepe, uygulama kitlesi için nihayetince çevreci ve toplum karar alındığından söz ediyordu. İstihdamda 20 bin kişiye iş ve milli ekonomideki yeri açısından, köklü çözümden geri adım atılmadığını ifade ediyordu.
AK Parti’deki görüş ayrılığı, Belediye Meclisi’nin tutanağına da geçti.
Hukukçu üyelerden Recep Koygun, mevzuattan sıraladığı çeşitli hükümlere dayanarak, karara ret verdiğini açıkladı. Recai Ekmekçi ve Muhammed Yavuz Ünlü de, oylama öncesi Koygun gibi açıkça ret oyu vereceklerini dile getirdiler.
Bir başka çarpıcı gelişme de, Yıldırım için gerçekleşti.
Yıldırım Belediyesi’nin geçen yıl 7 mahalle olarak duyurduğu iddialı büyük kentsel dönüşüme, etap uygulaması getirildi.
Ankara karayolu altındaki bölge itibariyle de, önce Mevlana Mahallesi’nde uygulamaya başlanacak. Bu uygulama, ana ilke planına tanımlandı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sürecin başındaki bilim adamının düşüncesini gündeme getirdi. Kaplama alanın büyüklüğü, hızlı uygulanabilirlik ve bölge halkına örnek ve güven teşkil edebilmesi, bilimsel görüş olarak da vurgulandı.
Ayradilli, daha önce önemsedikleri büyük kentsel dönüşümde, son durum itibariyle de daraltmaya gidilmesini, çelişki ve yerel seçim sürecinde tereddüt olarak yorumladı.
Bu arada…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la konuştuk. Yalçın, arıtma ve deşarj sistemlerine süre uzatımının, siyasi irade kararı olduğunu belirtiyor ve “Büyükşehir Belediye Başkanımızın arkasındayız.” diyordu.
AK Parti Grubu’ndaki ret oylarına, “İç meselemiz.” diyordu. Grup kararına ters düşülmesi nedeniyle 3 üyeyle görüşüleceğini söyledi.
Yıldırım’daki kentsel dönüşümün öncelikle tek mahallede yapılacak olmasını da, “Bütünsellikle belirlenen tüm mahallelerde, bölgesel durum itibariyle tıkanma vardı. Etap yöntemi uygun olacaktır. Yıldırım Belediye Başkanımızın arkasındayız.” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.