Hava Durumu

Büyükşehir Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2013 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 08:27

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kongre sürecinde, somut proje vaatleri vardı. Bursaspor’un şu anki kongre süreci, böyle olmalıydı.
Bursaspor’un geleceği, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olacak ise, yılların alışkanlığı da, devam edecektir.
Tesisleşme…
Şampiyonluk süreci…
Stadyum iyileştirmesi…
Özlüce Tesisleri’nin doğalgaz ve elektrik faturaları…
Kentin yeşil beyaza bürünmesi…
Sahaya, müteahhit reklamları…
Katlı otopark…
Havuzlupark…
Arsalar…
Kampanyalar…
Büyükşehir Belediyesi’nden, tabi olduğu yasaları zorlayan, soruşturmalar açılmasına ve bürokratların yargılanmasına neden olan böylesi bir destek politikası yürütülmüştür.
Şimdi…
Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan yeni stadyumun Bursaspor’a verilmesi ve işyerlerinin kirası isteniyor. Bursaspor’un geleceği için artık böyle bir yönetim alışkanlığının terk edilmesi gerekiyor.
Yeni stadyuma kentin parası harcanıyor ise, sahipliğinin kentte ve gelirin kente kalması kadar doğal durum olamaz.
Bursaspor’un yönetim politikasında, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yaptığı gibi, ticaret de olmalıdır.
Yönetimi devralmak isteyen başkan adayları, Bursaspor’un marka olduğunu söylüyorlar ise, marka yönetimi ve pazarlama politikasını da önemsemeleri gerekiyor.
Bursaspor, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, kentin bazı sanayici ve işadamlarından da desteği alabilmek istiyor, ancak pazarlama politikası veya iletişimi yok.
Dünya ve Türkiye markalarının, sanayi bölgelerinin kentinde, Bursaspor’a sahiplenmeyi, farklı tür uygulamalarla sağlayabilmek gerekiyor.
Trabzonspor gerçeği…
Yetenekli genç veya deneyimli futbolcuları buluyorlar... Sanayi bölgeleri ve otobüs kaldıran fabrikaları yok… Kentlisi, bayrağıyla… Kentlisine açık sosyal tesisi ve müzesi var. Taraftar ürünleri satılıyor.
Bugün…
Bursaspor’un, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ne katılım olasılığı var, ancak kentte böyle hava yok.
Devralınabilecek yeni stadyumla taraftarlara pahalı bilet satılır ise… Taraftar ürünlerinde, çeşit ve tasarım zenginliği olmaz ise… Paranın hakkını veren veya yetenekli genç transferler de olmaz ise… Ticaret, pazarlama hiç olmaz ise…
Bursaspor, başarılı futbol ve istikrarı elde edemez. İnancını, gönlünü ortaya koyan futbolcular ve teknik direktörüyle başarılı bir sezon da, işte bu yıl ortada…
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a desteği, daima yasallığın sınırlarını zorladı. Ancak şu günlerde, Büyükşehir Bursaspor’un değil, Bursaspor’un kongre sürecindeyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.