Hava Durumu

Büyükşehir, bu sese süratle kulak vermeli!

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 07:39
Bursa ve sanayisi büyüyünce…
Çevreye olumsuzluğuna karşı ve milli ekonomiye kazanımı için hurda ve geriye dönüşebilen atıkların durumu, daha da önem kazandı.
Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası Başkanı Kerim Özcan’la konuştuğumuzda, çevreci ve örnek düşünce ve adım içerisinde olduklarını not ediyorduk.
“Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Sitesi’ olarak, taşınabilmek için farklı yer arayışı ve değerlendirmesi yürütülüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, lisanslama koşulları açısından, ciddi para cezaları uygulandığını, bilgi edindik.
Özcan, “Bakanlık, belirli bir geçiş süresi tanımadan denetim ve yaptırım içerisine girdi. Şirketlere 149 bin TL ve şahıslara 40 bin TL ceza yazılıyor. Bunalımdayız.” diyor.
Böyle derken…
Tek merkezde toplanabilmek için Kestel’de Bursa Sanayi Sitesi’nin yapıldığı Çataltepe ile Yenişehir ve İzmir yolu yakınları için alternatif yerleri anlatıyor.
Kestel’i, doğruluğu güçlü bir alternatif olarak görürken, “Ancak Büyükşehir Belediyesi’nden, yer seçimi için karar bekliyoruz.” açıklamasında bulunuyor.
Sorumluluk ve duyarlılıkla…
“Sektörün disiplinli ve kayıt altında olmasını önemsiyoruz. Yer izni çıksın, satın alırız. Belediyemiz altyapı getirsin. Siteyi yaparız.”
Bursa’da yılda 200 bin ton dolayında hurda ve geri dönüşebilen atığın çıktığını öğrendiğimizde, ivedilikle kendilerine kulak verilmesi gerektiğini ifade edelim.

Çelik’ten Bursa’ya ‘zirve’


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölgesel ortak akıl toplantılarının 2.’sini yarın kenti Bursa’da başlatıyor.
Marmara’nın buluşmasındaki ilk ilk gün, ‘bakanlık’ odaklı olacak.
Ertesi gün, il milletvekilleri, bürokratlar,  üniversiteler, işletmeciler ve üreticilerle ana buluşma olacak. Ve ardından ayrı bir toplantıyla da, ‘Bursa’da tarım sektörü’ ele alınacak.

Nilüfer için ‘makûs talih’ mesajı


AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, CHP’ ve CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i kızdırmaya devam edecek yeni bir açıklama yaptı.
Nilüfer’i alacaklarından söz etmeye devam ederken, “Nilüfer’in makûs tarihini değiştirmeye can-ı gönülden inanmış bir teşkilatız” diye konuştu.

Rekortmen, örnek BESAŞ, bugün AS TV ekranlarında


Bugün, AS TV’de saat 20:30’da canlı yayınlanacak yeni ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasında, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESAŞ’a odaklanacağız.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, konuğumuz olacak. Ürün çeşitliliği, kalitesi, ekonomik fiyat politikası ve kârlılığıyla işletmeyi anlatacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.