Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2013 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2013 08:26

Başlıkta, yanlışlık yok!
Böyle demek istedik…
Büyükşehir Belediyesi Bursaspor!
Çünkü…
Dünden bugüne, Bursaspor’u sahiplenmesi ve desteklemesi gerektiğinden söz edilen Büyükşehir Belediyesi, arzu edilenleri de yıllardır zaten yapıyor.
Yapılırken…
Yasalar da, zorlanıyor!
Nitekim…
Projeler ve diğer harcamalar, genel idare ve bütçe uygulamaları nedeniyle müfettiş denetiminden geçerken, zimmet fiillerine de konu ediliyordu.
Vaktiyle…
Atatürk Stadı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş ve sembolik bir bedelle Bursaspor’a tahsis edilmişti.
Tribünlerden turnikelere, elektrik tesisatından soyunma odalarına varıncaya kadar, çok yönlü iyileştirmeye 1 milyon 500 bin TL harcanmıştı.
Yeni ve modern Özlüce Tesisleri’nin yapımı için de 11 milyon TL kullanılmıştı. Bursaspor’a kullandırılan örnek tesis de, zimmet fiiliyle anılıyordu.
Atatürk Stadı’nın içerisindeki reklam panolarında, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde görev alan tanınmış firmalar da dikkati çekiyordu.
Yine…
Sıcak gelişme var!
Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılına ait denetiminde, Özlüce Tesisleri’nin doğalgaz ve elektrik faturalarının ödendiği gerekçesiyle 2 bürokrata zimmet çıkarıldığı...
Geçmişe yönelik tarama çalışmalarında, 2009 yılına sıra gelindiği ve 2 bürokrata toplam 300 bin TL dolayında zimmet öngörüldüğü söyleniyor. Görevleri sonradan devralanlar da etkilenebilecek.
Özetlediğimiz önceki zimmet konuları, itiraz ve değerlendirmelerin sonucunda daha fazla baş ağrıtmadı, ancak eskisi bitiyor, yenisi başlıyor.
Bursaspor taraftarları…
Bursapor’un İstanbul’da Fenerbahçe’yle oynadığı stadyumun dışı kadar, tribünlerde de karışıklık vardı ve kente dönüldükten sonra, tepkiler açıklandı.
Ne desek…
“Büyükşehir Belediyesi göreve!” mi desek!

Şahin işbaşında!

Yapı denetim kuruluşlarına faaliyet durdurma cezası ve binlerce inşaatın durmak üzere olması… Açıkçası da, kayda alınmayacak gerekçelerin konuşuluyor olması…
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’in acil bir basın toplantısıyla gündeme getirdiği hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca değerlendirilmeyi gerektiriyor.
Şahin, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şubesi’nin sessizliği ve adeta yokluğuna rağmen, yine mesleki ve kamusal sorumluluk refleksiyle çalışmalar yürütüyor.
Vali Şahabettin Harput ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’le görüşmeler yapılacak.
İktidar ve muhalefet de sırada!

Kültürpark sevdalısı!

Reşat Oyal Kültürparkı’ndaki olumsuz koşulları gündeme getirmiş ve Merinos Parkı’na kıyasla önemsenme ve düzen zafiyetini vurgulamıştık.
Özgen Çay Bahçesi’nin sahibi olan kardeşlerden Ali Ademoğlu, tabiatla iç içe geleneksel sosyal cazibe yerinin eski canlılığına kavuşması için daima düşünür ve çabalar.
Güncel görüşlerini dün paylaşacaktı, ancak ciddiyete varabilecek bir sağlık sorununun eşiğinden dönülen anlar yaşadı.
Telefonla yapılan görüşmede, “Geçmiş olsun” dileğimizi paylaştık ve düşüncelerini de, nezih Özgen ortamında edinmek üzere vedalaştık.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.