Hava Durumu

Büyük merak uyandıran buluşmaya günler kaldı!

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2014 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 07:56

30 Mart’ın ardından…
Kent konseylerinin de, yeni 5 yıllık dönem için genel kurul toplantılarını yapmaları ve başkanlık görevi için seçimlerini yenilemeleri gerekiyor.
Hiç kuşkusuz…
Bursa Kent Konseyi, Türkiye’deki uygulamalar arasında, en kurumsal, en faal, en istikrarlı ve en başarılı olma özelliğini taşıyor.
Yurtdışına da, örnek oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanlığını yürüten Semih Pala, önceki dönemle Bursa Kent Konseyi’nin başkanlığını da yürüttü.
Birkaç hafta önce…
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın, yeni dönemde görev almayı düşünmediğini açıklaması, gündeme bomba gibi düşmüştü.
Yanı sıra…
Pala’nın, belediye başkanına danışmanlığı da dahil olmak üzere, yürütülen görevlerdeki geleceği de, tartışma konusu ediliyordu.
Bursa Kent Konseyi’nin kurumsal faaliyetleri için önemli olan Yerel Gündem Şube Müdürlüğü’nün kapatılması da, şok etkisi yaratmış ve Pala’ya mesaj olarak yorumlanmıştı.
Bu nedenle…
Bursa Kent Konseyi’nin 25 Haziran’da yapılacak genel kurul oturumu, ayrıca siyaseten ve siyasi irade açısından da, kamuoyu önünde merak ediliyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni de yöneten Pala’nın görev yoğunluğu dikkati çekiyor. Başkan danışmanlığı de, yerel yönetim için birincil önemiyle biliniyor.
Pala, adaylık açıklamayacak.
Üye veya üyeler grubu nezdinde aday gösterilmesi durumunda, göreve yeniden davet ve kendisine güvenoyu olarak ele alabileceği ve kabul edebileceği konuşuluyor.
Bu arada…
Kapatılan Yerel Gündem Şube Müdürlüğü’nün yeniden faaliyete geçirilmesinin de, bu ayki meclis oturumunda ele alınacağını geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik.
Mesele…
Kentin meselesi.
Gözler, süreçte!

OTOPARK İHTİYACINA, OSMANGAZİ İMZASI!

Bursa’nın kent merkezi ve yakın çevresini oluşturan Osmangazi ilçesi, bu konumu nedeniyle günlük hayatın da merkezini oluşturuyor.
Böyle olunca…
Ulaşım, önem taşıyor.
Trafik, yoğun.
Yıllar öncesine ait katlı otoparklar çoktan yetersiz kalırken, yol kenarlarındaki kısa süreli otoparklar da, sınırlı kapasitede bulunuyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve ilk seçildiğinde büyük otopark uygulamaları yapılacağını açıklamıştı.
Ardı ardına…
Uygulamalar gerçekleşiyor.
Altıparmak semtinde yapımına başlanan Aktarhüssam Katlı Otoparkı, 8 katlı ve 347 taşıt kapasitesiyle önemli bir çözüm olacak.
Dündar, önceki dönemin başında açıkladıkları “5 yılda 5 otopark” sözünü, dönemin sonunda da 10 otoparka çıkardıklarını belirtiyor.
Sadece yerlerin elde edilebilmesi için kamulaştırmaya 2.5 milyon TL harcanması ve toplam yatırımın da 6.8
milyon TL öngörülmesi , otopark politikasına önemi gösteriyor.

“ÇOK SESLİ” SINAV!

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservaturarı olarak, Müzik ve Bale İlköğretim Kurumu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’ne öğrenci alınacak.
Yaylı çalgılar, üfleme ve vurmalı çalgılar” ile “piyano” için…
Tam ve yarı zamanlı öğrenciler, sınavla belirlenecek.
Başvurular, ilköğretim için 2-23 Haziran ve lise için 16 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında, yetenek sınavları da ilköğretim için 26-27 Haziran ve lise için 10-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

BURSA, TURİZMCİSİYLE DÜNYA OYLAMASINDA!

Bursa’yı turizmde yukarılara taşıyacak düşünce ve adımları dün anlatırken, yeni bir büyük turizm yatırımını duyurmuştuk.
Kentlerin yarışında, Bursa da var.
Büyükşehir Belediyesi, pilotaj durumuyla dikkati çekiyor.
Çok yıldızlı dünyaca ünlü otellerin geldiğini vurgularken, sektördeki işletmelerin birbirleriyle rekabeti de oluyor.
Crowne Plaza Bursa, hem Bursa’yı hem de Türkiye’yi küresel iddiaya taşıyan süreçle “World Luxury Hotel Awards” uygulamasında yarışıyor.
Adaylığının kabul edilmesiyle 4 dalda uluslararası yarışmanın oylamasına alınan Crowne Plaza Bursa, “en yeni otel”,  “en iyi iş oteli”, “en iyi şehir oteli” ve “en iyi genel müdür” dallarında yer alıyor.
İnternet aracılığıyla “http://www.luxuryhotelawards.com/node/add/vote/112243” adresindeki oylama,  9 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Her dalda ödül hedefleniyor.
Adaylık durumuyla bile elde edilen tanıtımın, ayrıca kentsel tanıtıma da büyük katkısının olduğu belirtilirken, ödüllerle de müthiş bir imkan oluşacağı da vurgulanıyor.
Crowne Plaza Bursa, kentin yerel sermaye yatırımı ve işletmeciliği olarak, Bursa merkezli Öztimurlar tarafından yürütülüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.