Hava Durumu

Büyük kentte turizm komedisi!

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2014 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 08:06
Bursa.Turizm için…Büyük düşünüyor.
Ve!
Büyük konuşuyor.
Diriliş…
Belediyelerle oluyor.
Hedefe varabilmek için merkezi yönetim ilgili kurumlarının ve halkın kendisine de görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade etmiştik.
Hatırlanacağı üzere…
Bursa Valiliği’nin başkanlığındaki Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin yürüttüğü sürecin sonucunda, ilan edilen bir şehir logosu meselesi var.
Merkezi yönetim adına…
Valilikler, yereldeki yürütmenin ve idari hizmetlerinin başı olan, proje ve ödenekler gibi çifte önemli görev ve sorumluluğa sahip bulunuyorlar.
Kentsel kimliğin yanı sıra ve ötesinde turizm için ana tema ve simge olarak laleli şehir logosu ortada bulunuyor, kentin kültür ve turizm il müdürü yok.
4 ay önce…
26 Temmuz’a kadar, Bursa’nın “Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü” görevini yürüten Ahmet Gedik, yıllarca vekaleten ve daha sonra yıllarca aslen yürütülen bu görevinden alınmıştı.
Her alanıyla…
Türkiye Cumhuriyeti’ne, 2023 Vizyonu konuldu.
Şu günler…
Bursa ve turizmine, laleli şehir logosu iliştiriliyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok sayıda bakanın da katılımıyla toplu açılış töreni için Bursa’daydı, yakında tekrar kente gelecek.
Ancak…
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bursa’daki yerel yürütmesinin başına; “Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü” görevine aylardır atama yapılmadı.
İl Müdür Yardımcısı Mukaddes Kılıçlar, vekaletle yönetiyor.
Bursa’nın gücünden dem vurulan, AK Parti’nin çifte iktidar konumunda bulunduğu ve en çok milletvekiline sahip olduğu kentte, 4 aydır kültür ve turizm bürokratı atanmadı.

BAKAN'LI GÖRÜŞMEDE, MİLLETVEKİLİ MÜJDELERİ

Bursa’nın bazı ilçe belediye başkanları, AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’in girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret etti.
Bursa’ya, 60 milyon TL’lik projeler gündemde bulunuyor...
Kamuoyuna…
Milletvekili Şahin, müjdeler verdi ve “Üzerime düşeni, yapacağım.” dedi.
Osmangazi’ye Okçuluk Salonu için 5 milyon TL, Yıldırım’a 4 bin seyircili Gençlik ve Spor Tesisleri için 20 milyon TL, Mustafakemalpaşa’ya Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi için 15 milyon TL, Gemlik’e çok Amaçlı Spor Salonu için 2 milyon TL, Orhangazi’ye UEFA kriterlerinde Futbol Sahası için 700 bin TL, Gürsu’ya Gençlik Merkezi için 1 milyon TL, Kestel’e UEFA kriterlerinde Futbol Sahası için 700 bin TL, Yenişehir’e 2 bin seyircili Spor Salonu için 5 milyon TL, Karacabey’de Stadyum İyileştirmesi ve Havuz Kapatılması için 500 bin TL, İnegöl’e Kapalı Havuz için 2 milyon TL ve İznik’e 2 bin seyircili Spor Salonu için 5 milyon TL tutarlı projeler öngörülüyor.

NİLÜFER'E 2. SEÇİM KURULU…

Yüksek Seçim Kurulu, aralarında Bursa’nın da yer aldığı bazı illerdeki bazı ilçelerin seçim kurulu sayılarını artırma kararı aldı.
Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından…
Yüksek Seçim Kurulu’yla yazışma, sandık sayısının fazlalığı nedeniyle tek seçim kurulunun yetersizliği ve neden olduğu sıkıntılar ile nüfusu 200 bini aşan ilçelere yeni seçim kurulları oluşturulabilmesini öngören yasa çerçevesinde değerlendirme yapıldı.
Tüm il ve ilçelerin 2013 yıl sonu itibariyle nüfusları ve 21 Ağustos 2014 tarihi itibariyle seçmen sayıları dikkate alındı.
Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki seçim kurulu sayısı da, 2’ye çıkarıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.