Hava Durumu

Büyük camia, sandık başında!

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2014 08:38

Bugün…  Bursa’da, sandık günü… Esnaf ve sanatkârlar, kendilerini aynı çatı altında bir araya getiren birlik platformunun yeni dönem seçimleri için toplanacaklar.
Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (BESOB) kongresi, BESOB Eğitim Merkezi’nde saat 11:00’de başlayacak.
BESOB Yönetim Kurulu’nun başkanlığını 21 yıldır yürüten Arif Tak, önemli bir zamana ve önemli bir başarıya imza atmış bulunuyor.
Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Öz, iddialı bir kampanyayla göreve talip, ancak…
Bildiri yayımlayan 100 dolayında esnaf ve sanatkâr odasının başkanı, yeni dönemin başkanlığı için Tak’a desteği duyurmuşlardı.
Görevine devam etmek isteyen ve yeni bir başarıya ulaşmak isteyen Tak, hem son 4 yılının hem de 21 yılının emeğiyle güvenoyu istiyor.
Geride kalan görev döneminde, çok türlü çalışma ve uygulamaları görmekle beraber, Avrupa Birliği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Türkiye İş Kurumu gibi yerli ve yabancı kurumlar da, ortak çalışmalarla dikkati çekiyorlar.
Önsözde, “Hayalimizdeki proje!” olarak vurgulanan ve Toplu Konut İdaresi’yle beraber başlanan Bursa Sanayi Sitesi’nde, mutlu sona ulaşılacağı belirtiliyor.
Yerli ve yabancı önemli kurumlarla parasal hibe desteklerle yürütülen eğitsel ve uygulamaya yönelik projelerin yanı sıra, sosyal sorumluluk alanında hem üyeler hem de kent için çalışmaların yapıldığı da ifade ediliyor.
Uzun, yorucu ve emekle geçen yılların özetini, 4 yıllık görev dönemine ait faaliyet raporuna veciz bir sözle taşıyarak, “Dünyanın en güzel şehri Bursa’ya ve eli öpülesi esnaf ve sanatkârlarımıza 21 yıl hizmet vermişiz çok mu?” diyor.

MARMARA'DA DA, ALTEPE'YE GÜVEN!

Yerel seçimlerle ilklere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir başka önemli başarıya daha ulaştı.
Marmara Belediyeler Birliği’nin başkanlığına da yeniden seçilen Altepe, 166 belediyeyi aynı çatı altında birleştiren topluluktan güvenoyu aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye’nin gelişmesinde ve demokraside, birliğin gereğini ve önemini vurguluyor.
Nitekim…
Altepe de, yılda ortalama 15 bin kişiye belediyeciliğin her alanında hizmet verdiklerini, son 5 yılda 1000’in üzerinde eğitim programı düzenlendiklerini ve yaklaşık 75 bin belediye personelinin katılım gösterdiğini söylüyordu.
Marmara Belediyeler Birliği’nin, organizasyonlarından diğer hizmetlerine, yayınlarından kurumsal internet sitesine kadar, başarılı deneyim, eğitim ve paylaşım politikası yürütüyor.

İKTİDAR BULUŞMASI!

30 Mart’ın ardından…
Bursa’da, iktidar buluşması var.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla…
AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi, saat 10:00’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve yeni bir süreçle Cumhurbaşkanlığı seçimleri, en önemli başlıkları oluşturuyor.

MİMARİDE “SİMGE” TARTIŞMASI!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yönetimi olarak, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da ziyaret edildiğini öğrendik.
Oda başkanlığını yürüten Can Şimşek, kamusal yönetime verilen bir mesajla “Belediyelerimiz ve yöneticileri, şehirlerini geleceğe taşımak için ‘simge yapıtlar yapacağım’ derken de, niteliksiz yapıtlara imza atmamalı” diyor.
Bir süre önce…
Mimarlar Odası, Yıldırım’da Mimar Sinan’ın isminin, düzensiz yapılaşma gerekçesiyle kalkmasını istemişti.
Bu duruma karşılık…
Mimar Sinan’ın adıyla proje yarışması düzenleyebilmelerini gündeme getirirken, Bursa Akademik Meslek Odaları Sarayı’nın binasını da, fabrikaya benzeterek tartışmaya açmıştık.
Düşüncelerimizi tekrarlıyoruz.
Yanı sıra…
Ünlü mimarların ve yatırımcıların konuşmacı olarak davet edilecekleri ve deneyimlerin paylaşılacağı aylık buluşmalar da, düzenleyebilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.