Hava Durumu

“Bursaspor üzerinden siyaset yapılıyor”

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2015 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 07:03
Bursa’ya iddialı bir karar ve süreçle yapılan yeni stadyumunun, TBMM Genel Kurulu’nda tartışma kopardığını yazmıştık.
AK Partili Önder Matlı tarafından kente yatırımların konuşulduğu anlarda, MHP’li Milletvekili Necati Özensoy’un karşı sözleri, söz düellosu başlatmıştı.
Özensoy, “Gereksiz stadyumun dışında, belediyenin bütçesinden yapılan ve Bursa’nın çehresini değiştiren bir tane proje söyleyin?” diye sorunca…
Bursa’nın diğer AK Partili milletvekilleri, araya girmişti.
Hüseyin Şahin…
Önce…
“Stadyuma karşı mısın?”
Ardından…
“Şampiyon Bursaspor’un stadyumuna karşı mısın?”
Yanı sıra…
Hakan Çavuşoğlu…
Önce…
“Bunu statta söyleyebiliyor musun?”
Ardından…
“Bursaspor’a söyleyebiliyor musun?”
Özensoy, yeni stadyuma “Gereksiz” derken…
Mevcut stadyumun doldurulamadığını ifade ediyordu. Yenisinin yapılmasını ve üstelik belediyenin 400 milyon TL harcamasını eleştiriyordu.
Tartışmaları kaleme alınca…
Taraftarlar arasında, MHP’ye tepki gösterenler oldu.
Yeni stadyuma “Gereksiz” denilmesi, Bursa’ya hizmete ve Bursaspor’a desteğe karşı gelmek gibi yorumlanınca…
Özensoy, bizimle iletişim kurdu.
Kaleme aldığımız tutanaklara göre, “Yanlış anlaşılmamaları gerektiği” ifadesini kullanıyordu, ancak açıklama yapma gereği görüyordu.
Öncelikle vurguluyor…
“Bursaspor’a üyeliği bulunan ve görevler üstlenmiş,  Bursa ve Bursaspor’a sevdalı kentliyim ve kentimin milletvekiliyim” diyor.
Yakın geçmişe atıfla…
“Mevcut Atatürk Stadı’nın yıkılmaması ve kapasitesinin artırılması, hem Bursa’nın kamuoyunda hem de Bursaspor taraftarlarında düşünce ve istek olmuştu.”
AK Parti’nin merkezi ve yerel iktidarlığıyla Bursa’ya hizmette başarılı olmadığını belirtirken, bir çelişkiyi öne sürüyor.
“16 milyar lira hizmetten söz ediliyor, ancak… Son 10 yılda Bursa’nın devlete 70 milyon liraya karşılık, anlatılan rakamlar gerçeği yansıtmıyor.  400 milyon lira gibi büyük maliyete sahip yeni stadyum, belediyenin bütçesi yapılıyor…”
Son sözü….
“Genel seçim dönemi ve fırsatçılığıyla Bursasporumuz üzerinden popilizm, MHP’ye karşı hoş bulmadığımız siyaset yapılıyor.”

CHP’de, hırslı ve iddialı kadın aday!

Bursa’da milletvekili aday adaylarının halk ve medyayla iletişim turları devam ederken, CHP’li Nuray Çohan konuğumuz oldu.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan’ın eşi, ancak siyasetteki varlığını ve hedeflerine ulaşma inancını, kendi emeği ve çalışmalarına bağlıyor.
Önceki genel seçimlerde son sıradan aday yapıldı, ilk sıradaki gibi sahalardaydı. Siyasetin kurumunda Osmangazi İlçe Kadın Kolu Başkanı olarak da görev yapmıştı.
Ailece mimar olan Çohanlar’ın, siyasette ilke ve mesleki işlerinde özenli olduğunu biliyoruz. Ziyaretinde olası parlamenterliğinin yol haritasını anlattı.
Bursa Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri’nin camiasında Recep Çohan’ın özel yeri olmakla beraber, dün Nuray Çohan’dan “Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı ve bir yerleri hedeflerken de emeğimi öne sürmeyi esas alan biriyim. Bu durum, bugünlere gelişimde         etkendir.” diyordu.
Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenecek olmasını, demokrasi ve özgürlükler açısından önemsiyor ve “Bu yöntem olmasaydı, aday olmayacağımı söylemiştim” ifadesini kullanıyor.
Kadın adaylığına rağmen…
Önseçimin yapılacak olmasını, cesurca ve özgüven sahibi olarak karşılıyor.
Sözlerinin devamında da, “Örgütten ve emek sahibi olanların sevinçle karşıladıkları bir durumdur. İlk 5’te 2 kadın aday olacağını tahmin ediyorum” diye konuşuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.