Hava Durumu

Bursaspor’a yatırım mı yardım mı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 07:18
TOFAŞ’ın, Beşiktaş’ın yeni stadyumundan loca alması ve gelir desteği vermiş olması, Bursa’da yılların tartışmasını alevlendirdi.
Küresel ve ulusal sanayi merkezlerinden Bursa’da, ünlü firmaların Bursapor’a destek uygulamalarında olmayışları, TOFAŞ’ın davranışıyla yeniden konuşuluyor.
Şu, bir gerçek…
Yerel yönetimler tarafından ve dolayısıyla da halkın kent bütçesiyle Bursaspor gibi sahiplenilen bir başka Anadolu takımı yok.
Şampiyonuz, ancak Trabzonspor gibi de görülmüyoruz, çünkü büyük kentlere göç veren ve zamanla hemşerici anlayışının yaygın ve etkin olduğu kent değiliz.
Mutlak şampiyonluğa oynayan, uluslararası turnuvalarda da yer alarak, reklam verenlerin de, karşılığını görebildikleri bir Bursaspor durumuna da gelemedik.
Küresel ve kıtasal sanayi markalarının üretimi Bursa’da olabilir, ancak yönetildikleri dış merkezlerinden gelen üst yöneticilerin konuk edildikleri ve kaldıkları kent de değiliz.
Bu nedenlerle…
TOFAŞ’ın Beşiktaş’a gelir desteği anlamına gelen loca alımı, hem bir dünya kenti hem de piyasa olarak, kitlesel, popülist pazarlama tercihi olarak yorumlanabilir.
Bursaspor’a destek beklerken…
Yardım isteyen ve sahip çıkılması istenen değil, kendisine yatırım yapılabilen ve böyle yatırımın karşılığını, futboluyla markalara da verebilen kulüp olmamız gerekiyor.
Şart olan…
Başaran, ticareti bilen, markalaşan Bursaspor.

‘Stadyum’ karanlığa gömüldü


Bursa’nın yeni stadyumu, dış yeşil ve beyaz ve diğer çevre aydınlatmalarının kapatılması nedeniyle karanlığa gömüldü.
Güvenlik zafiyeti, gündeme geldi.
Halkın tepkisi olunca…
Bursaspor’un, tasarruf için kapattığı anlaşıldı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece dış çevre aydınlatması için olmak üzere, yerel yönetimin üzerine, elektrik aboneliği talimatı verdi.

Osmangazi’de, TV’deki ‘hata’ şaşkınlığı


Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşümü, Bursa Gayrimenkul Fuarı’ndaki katılımıyla beraber, ulusal TV’lere de haber konusu oldu.
Sadece haber yayını yapan ‘a haber’ kanalında, Büyükşehir ile Osmangazi belediye başkanlarının röportaj görüntülerinde, isimler birbirlerinin yerine yazıldı.

Bursa Kent Konseyi’ne ‘kentsel katkı’ ödülü


İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi’nde, Bursa Kent Konseyi’ne 1.’lik ödülü verildi.
Bursa’ya yeni ‘1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’ için kamu ve sivil toplum katılımıyla düzenlenen çalıştay, ‘Kentte iyi yönetişim’ başlığıyla büyük ödüle layık görüldü.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.