Hava Durumu

BursaRay’a sessiz zam!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2012 08:45
Büyükşehir Belediyesi, raylı toplu taşımacılık ücretlerine 10 kuruş zam yaptı. Bu yeni zam kararı, sessizce uygulamaya geçirildi.
Para yüklü manyetik BuKart'larını kontrol edenler ve dikkatli olanlar, sürpriz zam gerçeğini böyle öğrenmiş oldular.
BursaRay'ın ücret tarifesi, tam bilet grubunda 1.45 TL ve indirimli bilet grubunda 95 kuruş olarak uygulanmaya başlandı.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından işletilen raylı sistemdeki yeni ücret ayarlama, BURULAŞ lehine bir iyileştirme ve hükümet tabiriyle bir güncelleme anlamı taşıyor.
Raylı sistemin günlük yolcu sayısı, yeni açılan Uludağ Üniversitesi hattıyla hafta içi günlerde 200 bin sınırına yaklaşırken, hafta sonları 130-150 bin arasında değişiyor.
10 kuruşluk zam, günlük ortalama 150 bin yolcu hesabıyla 1 ayda 450 bin TL'ye yakın gelir artışı sağlamış olacak.
Büyükşehir Belediyesi, şirketine kiralama yöntemiyle işletme önemli bir pay getirisi elde ederken, bir yandan özellikle elektrik giderleri diğer yandan yatırım harcamaları var.
Para bunalımının yaşandığı süreçte, yüksek kapasiteli raylı sistem taşımacılığına 10 kuruşluk zam bile, önemli görülebiliyor.
Sessiz zamma rağmen…
Ulaşımda otobüs ve raylı sistemi aktarmalı kullananlar, yürürlükteki bir tarife kolaylığı sayesinde, ucuz hizmet almaya devam edebilecekler. İki aracı, 75 dakika içerisinde kullananlar, toplam 1.10 TL tasarruf elde edecekler.
Ayrıca…
Hizmet araçlarının tümünden kullanım sağlayan aylık abonman kartları ise, tam bilet grubunda 95 TL ve indirimli bilet grubunda 65 TL olarak uygulanıyor.



İstanbul'un havalimanı, Bursa'ya pazarlanacak!
Bursa, ne duruma düştü!
Yaklaşık 45 kilometre uzağında Yenişehir Havalimanı var, işlemiyor. Kentin merkezi sayılabilecek yerdeki Yunuseli Havalimanı ise kapalı.
Büyükşehir Belediyesi, mevcut olan ilkinin yeniden ulaşıma açılabilmesini istiyor, siyasi iradeden ise, buna eleştirel bakış oluyor.
Dün, "İstanbul'un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'nın, Bursa'nın hedef ve hayallerini köreltmemesi arzulanıyor. Özel işletmecisiyle temaslar sonucu, bir sonuca varılmak isteniyor." demiştik.
İstanbul'un Anadolu yakasındaki 2. havalimanının işletmeciyle beraber, Yenişehir Havalimanı'nı canlandırmaya yönelik bir düşünce olduğunu duymuştuk.
Böyle derken…
Yine dün, ilginç bir gelişme, bir tesadüf oldu!
Bursa'nın bir gazetecisi olarak aldığımız bir davette, "İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; Bursa ilimizde bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörlerini özel bir organizasyonla bir araya getirecek." deniliyor.
Yarın Bursa'da düzenlenecek etkinlikte, stantlarıyla havayolu şirketlerinin bilet satış acenteleri ve tur operatörleriyle buluşacağı belirtiliyor.
Sabiha Gökçek Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Asiyad Kshasanova, Bursa'da olacak.


Turizmde alternatif…

Bursa'da turizm ve havalimanı tartışmaları yaşanırken, Bursa- Tüm Etkin Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Genel Başkanı İlyas Bozkurt da, tartışmalara katıldı.
Bozkurt, "Eğer siz randımanlı kulanılabilen bir havaalanına sahip değilseniz, Türkiye'nin ulaşımda ana damarlarını oluşturacak hızlı tren projesinde ana istasyonlardan biri değilseniz ve bunların yanında terminal, hızlı tren ve havaalanını birbirine şehir içi metro hattıyla bağlamamışsanız; o zaman turizmde alternatif şehirlerle yarışmanız mümkün değildir." şeklinde konuşuyor.
Ardından…
Bursa'nın başına gelen trajik bir durumu yorumlayarak, "İşte o zaman doğal olarak İstanbul'daki bir sporcu kayak yapmak için 3 saatte Bursa Uludağ'a gideceğine, 2 saatte Erzurum Palandöken'e gitmeyi tercih edecektir" diyordu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.