Hava Durumu

Bursa’yı bekleyen tehlike!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 07:28
Kapalıçarşı’nın tümünü sarabilecek yeni bir yangın, Bursa İtfaiyesi’nin canını ortaya koyduğu çalışmayla söndürüldü.
Bursa için…
An meselesi bir büyük tehlike, bir kez daha gündeme geldi ve yaşanan olayı da, artık ciddi bir uyarı olarak niteliyoruz.
Tarihi Bursa Hanları, Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştı.
Büyükşehir Belediyesi ve yanı sıra Osmangazi Belediyesi’nin hanlara yönelik projeleri, Bursa’yı dünya mirası arasına katmıştı.
Hizmetten, memnuniyet var.
Daha, iş var.
Kapalıçarşı’nın yanıbaşında, mobilyacılar ve yorgancıların olduğu İvazpaşa Han ve Sipahi Han’a henüz girilmemişti.
Restorasyon ve yenileme sürecine hanları katmak, özellikle esnafı ikna ekmek açısından zaman alıyor ve bütünsel gidemiyordu.
Hanlar, büyütme ve vitrin amaçlı düzenlemeler ile elektrik düzeni, aslında hem ticaret sahiplerini hem de kentin mirasını tehdit eden gerçeklerdi.
Son yangının meydana geldiği han işyerleri, henüz yenilemenin yapılamadığı yerlerdi ve diğer bütünsel dönüşüme göre, eski durumları devam ediyordu.
Açıkçası…
‘Dünya mirası’ durumuna gelmiş hanlarda, genel düzene kavuşturabilmekten önce, can ve mal güvenliği için en başta elektrik tesisatı ve güvenlik işleyişi önemsenmelidir.
Etkin kameralı gözlem ve güvenlik yönetimi ile söndürme tertibatlı yangın dedektörü, hayati önem taşıyor.

***

CHP’li İrgil’den eleştiri

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Ankara’daki terör eyleminin ardından, Türkiye’nin durumu ve gidişat için tepkisini ortaya koydu.
Kutuplaşan ve partizanlaşan bir düzen varlığını öne sürerken, 7 Haziran’ın sonrasıyla terör nedeniyle yaşanan can kaybının acı bilançosunu gündeme taşıyor.
Son sözü…
“İnadına barış, inadına hayat, inadına demokrasi diyeceğiz...”

***

Senatodan eyleme  kınama

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Ankara’daki ‘katliam’ gibi terör eylemini kınarken, neden olan odakları açıklamasıyla hedef aldı.
Yazılı açıklamada, “Türkiye’yi iç karışıklığa sürüklemeyi hedefleyen alçakça terör saldırıları, asla hedefine ulaşamayacaktır.” ifadesine yer veriliyor.

***

Nilüfer’in belediyesi önünde, ‘terör’ kurbanlarına anma

Bursa’da CHP’nin yönetimindeki Nilüfer Belediyesi, Ankara’daki terör eylemi nedeniyle bugün hizmet binalarında eşzamanlı ‘anma’ töreni düzenleyecek.
İhsaniye’de ‘Halk Evi’ adı verilen yeni merkez yönetim binası ile Alaaddinbey’deki hizmet binasında, saat 11:30’daki törenlerle terörün toplu yeni kubanları anılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.