Hava Durumu

Bursa, yeni valilikle Yıldırım’dan yönetilecek!

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 07:30
Yıldırım denilince…
Geçen yıllar itibariyle düzensiz yapılaşması,  ortaya çıkan görüntü ve kozmopolit yapısı akıllara geliyor, ancak yeni bir Yıldırım doğuyor.
Yıldırım Belediyesi’nin yol haritası… Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyayla-Siteler tramvay hattına da başlayacak olması… Kamusal kurumlar, yerini alıyor.
Toplumuyla beraber, gelişim yaşanıyor. Ticaretin yaygınlaştığı ve geliştiği koridorlar, dinamik dönüşümü ve süreci anlatıyor.
Değişime ve dönüşüme güç katma anlamına gelebilecek kamusal bir uygulama düşünce, Yıldırım’ı tüm Bursa için merkez durumuna getirecektir.
Vali Münir Karaloğlu’nun, yeni, modern, kolay ulaşılabilen ve fark edilebilen yeni bir Valilik tesisi veya kompleksini ilçeye düşündüğünü duyuyoruz.
Polis Okulu Kavşağı’nda, Karayolları’ndan sonra eski il özel idaresinin kullandığı 60 bin metrekare yere, bu amaçla tanım getirildi.
Büyükşehir Belediyesi, il sınırına dönüşümünde, Hazine’ye ait bölümün dışında kalan ve eski il özel idaresine ait 25 bin metrekare payı devralamadı. 
Tüm alanın, yeni valilik merkezi yapılması kaydıyla Hazine’ye geçirildiği ve Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca proje yürütülmesi öngörülüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nce halen farklı birimleri için kullanılıyor ve tanınan 2 yıllık süre işliyor. Yeni valilik için harekete geçildiğinde, bu süreyi bekleme olmayabilecek.

Eğitim Oscarları’na aday “köy” derneği!

Bir makalemizle “Gezmesek de, tozmasak da, O köy bizim köyümüzdür.”   demiş ve Harmancık’ın bir köy derneğini kaleme almıştık.
Farklı alanlarda, örnek faaliyetler yürütülüyor.
Bilinç önemseyişi var.
Sağlıktan eğitime, şenlikten spora, burstan kenetlenmeye..
Kurumlarla işbirliği yapılıyor.
Mehmet Arı’nın yönetimindeki İshaklar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sosyal ve eğitsel çalışmalarına ve uygulamalarına dikkati çekmiştik.
Köy ahalisi ve hemşerilerinin derneğini, Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya’nın ortak yürüttüğü Eğitim Oscarları adaylığında görüyoruz.

Hemşeri derneğinde, ortak kentlilik bilinci...

Bursa Oltulular Derneği Başkanı Recep Bayrak, bazı yönetim kurulu üyeleriyle beraber, konuğumuz oldu.
Erzurum’un ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle dünya ve ülke derecelerine sahip olanlarca Kur’an-ı Kerim’in okunacağı programı duyurdular.
Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Lütfi Taşçı ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Fatih Ören’in de aralarında bulunduğu yönetim heyeti olarak, çalışmalar anlatıldı.
Hem Türkiye ve Erzurum hem de Oltu ve Bursa sevgisi vurgulandı.
Genel seçim döneminde İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Oltulu Efkan Âlâ’yı görevi başında da ziyaret etmişlerdi. 

Ticari taşıtlara, hız artışı! 

Bursa’da, otobüs, minibüs ve kamyonetlere tanınan azami hız,Yalova, Ankara, İzmir ve Mudanya karayolları, doğu ve batı yakın çevre yolları, Mevlana ve Ata bulvarları,  Lefkoşe ve Ahıska caddelerinde, 50 yerine 60 kilometre olarak uygulanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.