Hava Durumu

Bursa’ya yüksek hızlı ‘yanlış’

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 06:59
Düşünce, yöntem ve hizmet güzel olsa da, yüksek hızlı trenin Bursa’ya getirilmesi, tam anlamıyla memnuniyet getirecek mi?
Artık…
Tartışılıyor.
Yanı sıra…
Eleştiriliyor.
Mevcut uygulamayla…
İstanbul ve Ankara ile diğer bazı Anadolu kentleri, yüksek hızlı demiryolu hatlarıyla birbirlerine tam bağlanmış oluyor. İzmir ve Sivas da, kavuşacak. 
Bursa ise, bekliyor.
Bekleyişi, epey sürecek.
Mesele…
Ankara’nın Bursa’ya bakışı!
Ötemizdeki Eskişehir, Bursa gibi büyük kent ile İstanbul ve İzmir arasında karşılıklı gidip gelebilmenin zorunlu durağı olacak.
Yüksek hızlı tren hatları için dağları delmekten söz edilirken ve İstanbul’un yeni 3. köprüsünden tren geçirilmek üzereyken, Bursa için farklı düşüncelerle proje yürütülüyor.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne başkanlığı döneminde, İzmit Körfezi’nin köprüsüne tren hattı öneren Necati Şahin, bu yöntemin doğruluğunu savunuyordu.
Projelerle…
Bursa, amaç mı?
İstanbul’u Ege’ye bağlayacak yeni otoyol için bile ‘İstanbul-İzmir Otoyolu’ diyen Ankara, Bursa’nın yüksek hızlı treni için de, Bursa’nın da ötesinde Anadolu’yu Bandırma Limanı’yla bağlayacak önemi vurguluyor.
Yüksek hızlı tren olacaksa…
Deniz yoluna aktarma üzerinden, İstanbul’a aktarmayı önemseyen anlayışı andırırcasına, Mudanya yolunun yakınına, kent istasyonu yapılacak.
Dedik ya…
Mesele, Bursa’ya bakış meselesi…

***

Şahin’den tepkiye devam

Bursa’ya ‘yüksek hızlı tren’ sürecinin takipçisi olan Necati Şahin, yaşanan aksaklık ve gecikmeleri eleştirdi.
Sosyal medyadan açıklama yaparak , “Şantiyeleri gezerek projenin son halini gördük. Gerçekten gelinen aşama düşündürücü…” yorumunda bulunuyor.
Güzergahlara dayalı oluşan sorunları ve ara planlama gerekliliğini fırsat görerek, “Mutlaka düzeltilmeli.” mesajını veriyor.

***

UNESCO tescilli ‘Karagöz’

‘Karagöz ile Hacivat’ gölge oyununun memleketi Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin 16. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali başladı.
UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki gölge oyununun festivali, farklı ülkeleri ve çocukları buluşturmuş oluyor.

***

Eski yılları andıran görüntülere, ‘Yıldırım’ temizlik operasyonu

Doğuda terör operasyonları sürerken, Yıldırım’ın Ulus Mahallesi’nde duvarlara yazılan HDP ve diğer bazı mesajlara, temizlik çalışması yürütüldü.
Yıldırım Belediyesi’nce, “Kötü görüntü oluşturan duvar yazıları, Fen İşleri Müdürlüğümüzce boyanarak silindi.” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.