Hava Durumu

Bursa’ya yerel hizmette, iktidar-muhalefet kenetlenmesi!

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 08:07
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısı, hem gündemi hem de yaşananlarıyla ilginç ve çarpıcı durum ve özellikler taşıdı.
Yerel seçimlerin ardından…
Yeni 5 yıllık dönemin ilk yılını oluşturan 2015’in bütçesi, gündemdeki konular arasındaydı, ancak toplanma gerekçesini oluşturuyordu.
Dosyalarda, yönetimsel kapsama yeni katılan ilçe belediyelerinin bütçeleri de vardı. Doğal üyeliği bulunan ilçe belediye başkanları, bütçelerine onay almış oldular.
Yanı sıra…
Bursa’nın tüm ilçeleri, tam anlamıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Gelir Tarifesi’nin kapsamına girdiler. Kararı dün alınan yeni yılın tarifelerine tabi tutulmuş olacaklar.
Başkan Recep Altepe’nin katılmadığı toplantı, genç ve önceki dönemden deneyimli Başkanvekili Atilla Ödünç’ün yönetiminde yürütüldü.
Yeni bütçe için…
Muhalefet sıralarında CHP ve MHP adına yapılan konuşmalarda, eleştirel düşünce, tespit ve soru işaretlerinin ortaya konulduğunu, ancak “Kabul” oyu verildiğini gördük.
Oybirliğiyle…
İktidar-muhalefet kenetlenmesi!
Bütçe görüşmeleri, işbaşındaki belediye başkanları ve iktidar konumundaki siyasi partiler için önemli gösterge ve sınav zamanlarıdır.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iktidar ile muhalefetin ortak tablosu karşısında, şaşkınlık yaşayan AK Parti’li üyeler olduğunu da fark ettik.
1 milyon 240 milyon TL bütçeyle…
Yatırımlarda, en başta 55 milyon TL ile yeni stadyum, 75 milyon TL ile asfaltlama ve 26 milyon TL ile raylı sisteme çok sıfırlı ödenekler, yatırımlarda dikkati çekiyor.
Yatırımlara, % 60 dolayında pay ayrılmış olması, muhalefet tarafından olumlu görülen ve değerlendirilen gelişme olarak kayda geçti.
İktidar sıralarının, belirli bir zamandan sonra boş duruma gelmesi ve oylama beklenmeden boşlukların fark edilir boyuta varması, çoğunluğun gücünü ve endişe olmadığını da gösteriyor.
Açıkçası…
İzlediğimiz tablo, bizleri de şaşırttı.

“SU” FİYATININ KONUŞULMADIĞI, SU KURUMUNUN BÜTÇESİ GEÇTİ!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyelerinden oluşan BUSKİ Genel Kurulu da, dün toplatıldı. Yeni toplantıyla yeni bütçe de, ele alındı.
2015 yılı için…
Uygulamada 924 milyon TL tutarındaki bütçe öngörülürken, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin aksine, oyçokluğuyla kabul edildi.
İktidardaki AK Parti’nin yanı sıra, ana muhalefetteki CHP sıralarından da bütçeye “Kabul” oyu verildi. MHP ise, çekimser kaldı.
İlginç olan…
Bursa’nın su kurumunun bütçe görüşmelerinde, su fiyatı tartışması yoktu.
Yıllardır…
Pahalı olduğu gerekçesiyle başlıca tartışma konuları arasında bulunan su fiyatları, yürütülen esaslar ve düzenlemelerle bütçenin dosyasında vardı, ancak görüşmelerde konuşulmadı.

EMİRSULTAN MEZARLIĞI'NDA ÇOK SIFIRLI “YER” ÜCRETİ!

Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Mali Gelir Tarifesi, genel bütçe görüşmeleri kapsamında AK Parti ve ana muhalefet CHP’nin oylarıyla geçti. MHP, kabul etmedi.
Yeni yıl için…
Bazı ücretlendirmeler, dikkati çekiyor.
Emirsultan Mezarlığı’ndan yer tahsisi için bu yıl 12 bin 500 TL olarak yürütülen ücretlendirme,  gelecek yıl 27 bin TL olarak uygulanacak. 
Ücretlendirme, Hamitler’deki Bursa Kent Mezarlığı’nda 7 bin TL ve kentin doğusunda oluşturulan yeni Erdoğanköy Mezarlığı’nda 4 bin TL olarak belirlendi.
Diğer ücretlendirmeler…
Hikmet Şahin Meyve ve Sebze Hali’ndeki devir ücreti, 75 bin TL yapıldı.
Ticari toplu ulaşım taşıtları ile diğer belirli türlerdeki taşıtların yıllık güzergah izin belgeleri, grupları 250-800 TL arasında değişiyor. S plaka sahipleri 200 TL ve kendi personelini taşıyanlar 800 TL ödeyecekler.
Kurumsal düzenli yayınlara, reklam tarifesi de belirlendi.
Bursa’da Zaman dergisine tam sayfa 2 binTL ve yarım sayfa bin TL yapılırken, yüzbinlik baskıya sahip Şehir Postası gazetesine tam sayfa 4 bin TL ve yarım sayfa 2 bin TL ücretlendirme getirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.