Hava Durumu

Bursa’ya taşra bakışı!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2012 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2012 09:35

Yönettikleri müzeler, diğer tarihi ve kültürel yerler, belediyelere devredilmelidir.
Şayet…
Bursa gibi, tarihi ve kültürel geçmişe, eserlere sahip bir kent, turizmde sadece merkezi yönetim kurumunun taşra yürütmesine kalsaydı, vay halimize… Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün internet sitesine baktığımızda, durum böyle de ortada duruyor.
Turizm aktiviteleri başlığını tıkladığımızda, gezilecek yerler başlığına meraklanıyoruz. Buraya tıkladığımızda, birkaç müzeyi görüyoruz.
Bursa Kent Müzesi?
Yok!
Anadolu Arabaları Müzesi?
Yok!
Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi?
Yok?
Ormancılık Müzesi?
Yok!
Hünkâr Köşkü?
Yok!
Karagöz Evi Müzesi ve Anıtı?
Yok!
Bursa Surları?
Yok!
Karabaş-i Veli Kültür Merkezi?
Yok!
Haraççıoğlu Kültür Merkezi?
Yok!
Ördekli Kültür Merkezi?
Yok!
Gökdere Kültür Merkezi?
Yok!
Merinos Parkı?
Yok!
İnternet sitesinin ana sayfasında ise, tanıtım broşürleri, video ve fotoğraf galerisi başlıkları bulunuyor, ancak ilgiye, ihtiyaca cevap veriyor mu?
Güncel denilebilecek fotoğraf ve bilgilerin yer aldığı broşürler, duyurulma şekliyle de, içeriği ve önemiyle tam anlaşılamıyor. Fotoğraf galerisinde, sadece 12 kesit var. Tek video, yenilenmiyor.
İnanç turizmi kavramıyla tüm dünyanın ilgisini çekebilecek geçmişe, eserlere sahip bir kent gerçeği olmasına rağmen, inanç turizmi başlığıyla sadece camiler anlatılıyor.
Başka dilden yayını bulunmayan internet sitesi, “Biz bize turizm” gerçeğini yansıtıyor. Şimdiye kadarki 55 bin tıklanma, mümkün olabilen resmi ve güncel paylaşımın gereğini de gösteriyor.
Tarihi ve kültürel miras projeleri yürüten Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı Bursa Kültür A.Ş. aracıyla da, www.bursa.com.tr adresinden 11 dilde tanıtım yapıyor.
Fark, bu işte!

AK Parti’de gazeteci istifası!

Büyükşehir Belediyesi’ne karşı, flaş eleştirel bir haber yayınlayacağını duyuran Hür Gürses adlı gazetenin sahibi Halil Turan’ın, AK Parti’nin İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’ndaki üyeliğine değinmiştik.
AK Parti’deki yönetimsel konumuna dikkati çekmemiz üzerine, “Yazılanlar, muhabirimizin çalışmalarıyla oluşmuştur. Değerlendirmelerimiz neticesinde, mesleki ve vicdani sorumluluklarımızla yayınlanmasına karar verilmiştir.” demişti.
Dün…
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz, telefonla bir bilgi notunu paylaştı.
Akyüz, “Sayın Turan’ın, gazeteciliği ile siyasetteki konumu arasında bir tercih yapabilmesi gündeme geldi. Tercihini, gazeteciliği için kullandı, yönetim kurulumuzdan istifa dilekçisi verdi.” diyordu.
Ardından…
Geçen zaman içerisinde yönetim kurulunun toplanamadığını söyleyen Akyüz, “Geçen hafta Salı günü, Sayın Turan’ın istifası kabul edildi ve karar defterine işlendi. Yönetim kurulumuzla bağı yoktur.” diyerek, bu durumu paylaştı.
AK Parti’den bize iletilen istifa sürecini, Turan’dan da     yazının çıktığı gün öğrenmiş oluyorduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.