Hava Durumu

Bursa’ya ‘sağlık’ güvencesi!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 04:47
Çekirge’deki askeri hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olarak, artık tüm halka hizmet veriyor.
Sağlık Bakanlığı’na geçen muazzam tesis, termal kent konumuna değer katan ve bu alanda bu kentin halkına sunulması gereken bir devlet hizmetine dönüştü.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, dün resmi açıklamayı da yaptı.
Kentin şehit subayı; İlker Çelikcan’ın ismini taşıyan hastanenin başhekimliği, görev deneyimine sahip Op. Dr. İdris Ahmet Çakır tarafından yürütülecek.
Çakır, Aşkın’ın önümüzdeki yıl için öngördüğü hedefe güç vererek, “Türkiye’nin en büyük, 1 numaralı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olacağız.” diyor.
İdealist başhekim, “%40 doluluk var. Tam doluluk oranına ulaşmak için halkımıza hizmete hazırız.” ifadesini kullanıyor.
Fiziki koşulların ve tabiatla iç içe arsa bütünlüğünün, askeriye etkisiyle çok iyi korunduğunu görüyor ve böyle de devam etmesini diliyoruz.
Bu arada…
Aşkın, Bursa’da devletin sağlık hizmetlerindeki niteliğini ve kalitesini, çıtayı yükseltmeyi ortaya koyan bir yönetim politikasını ve icraatını ortaya koymak istiyordu.
Yılda 10 milyon hastaya hizmet verdiklerini söylerken, özverili mesai nedeniyle tüm hizmet kadrolarına teşekkür de ediyordu.
Bursa’ya sağlık güvencesi vurgulanırken, sözün özüyle “Bursa olarak, sağlıkta şanslıyız!” ifadesini kullanıyordu.

Dörtçelik’te çözüm siyasette

Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nin büyütülmesine ilişkin yol haritasını, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’a sorduk.
Nilüfer Belediyesi ile Maliye arasındaki imar ihtilafı için “Çözümlendi, diye biliyorum. Yeni ilave proje için biz 2-3 yıldır, görevimizi yapmaya hazırız.” yanıtını verdi.
Belediye, Maliye’yi suçluyor.

Başhekimden ‘FETÖ’ açıklaması

Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Soner Cander, FETÖ gerekçesiyle el konulan ve kendilerine bağlanan eski RENTIP’a ait binanın, devlete ait sağlık kurumu olduğunu söylerken,  “Artık her ay 2 milyon TL, terör örgütüne gitmiyor.” diye konuştu.

Sağlığa ‘devlet’ gücü

Bursa Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Halil Karahan, hastanesindeki iyileştirme uygulamalarının yanı sıra, FETÖ gerekçesiyle el konulan ve kendilerine bağlanan eski Bahar Hastanesi binası için “Kadın doğum ve çocuk bölümleri oluşturduk.” müjdesini verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.