Hava Durumu

Bursa’ya Papa yerine, ‘çiniler’ gelsin!

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2016 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 07:02
İznik’e belediye başkanı olanlar, Hıristiyanlar’ın ruhani lideri Papa’nın ilçeye gelebilmesi için davetlerde bulunuyorlar.
Halen…
Görevi başındaki Osman Sargın da böyle yaparken, “Gelsinler bizim burada misafirimiz olsunlar.” diyor.
Hıristiyan Zirvesi’nin buluşmalarına ev sahipliği yapılmış olmasıyla “Hıristiyan alemi pazar tatilini, pazar kahvaltısını, pazar günleri ibadetlerini yapıyorsa, bunlar İznik’te alınan karar gereğidir.” bilgisine yer veriyor.
Papa gelir mi?
Gelmesi, icap eder.
Böyle bir beklentiyi ortaya koyarken…
Papa’nın gelmesinden de önce, Hıristiyanlar için vurgulanan İznik için Osmanlı’nın torunları olarak, daha önemli, tarihsel bir beklentimiz var.
Yeşil Türbe’den sökülüp yurtdışına götürülen; İznik’in paha biçilmez sırmalı çinilerine ait levhalarını istememiz, resmen bildirmemiz gerekiyor.
Bir belgeseli izlerken…
Fransa’nın dünyaca ünlü Louvre Müzesi’ndeki levhaları gördüğümüzde, yüreğimizi sızlıyor ve milli bir duygusallık yaşıyorduk.
Almanya’nın dünyaca ünlü Bergama Müzesi’ni dolaştığımızda, İznik’ten tarihi, küçük sayılabilecek çini karo parçanın, büyük övgü ve özenle sergilendiğini görmüştük.
Fransa’ya bakınca…
Yeşil Türbe’nin içi, orada!
Ünlü müzelerde, farklı örnekler çok.
Bursa’nın bağrından, tarihinden sökülen çinilerin Türkiye’ye getirilebilmesi, önemsenen başlıca eserler gibi, milli; devlet meselesi yapılamıyor.

‘Kayapa’ projesine mercek!


Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer; Kayapa’ya planladığı Çöp Gömme ve Geri Kazanım Tesisi için bugün itiraz açıklaması olacak.
TMMOB adına…
İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar konuşacak, ancak…
Aynı bölgede, tehlikeli atıklara ilişkin özel sektör yatırımları için de harekete geçilmiş olmasına rağmen, sadece yerel yönetime odaklanmayı, manidar olarak niteliyoruz.

Yıldırım’da ‘çevreci’ başarı


Yıldırım Belediyesi, geri dönüşebilen atık toplama uygulamasıyla geçen ay 65  ton cam atığı, milli ekonomiye kazandırdı.
Başkan İsmail Hakkı Edebali tarafından yapılan açıklamada, “6,5 ton petrole eşdeğer cam atıkla enerji kaybının önüne geçerek önemli bir tasarruf sağladık.” deniliyor.

Türkiye’de eğitim mi, diploma mı?


Yükseköğrenime geçiş sınavı dün yapılırken, sınavların uygulandığı okulların çevrelerini görünce, “Eğitim mi, diploma mı?” sorusu çağrışım yapıyordu.
Gelişigüzel park edilen araçlar… 
Yol kenarlarında, umursamazca…Kaldırımların, çimlerin üzerinde… Sitelerin, apartmanların girişleri önünde…
Eğitim, doğumla başlar!

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.