Hava Durumu

Bursa’ya, hizmette tedirgin eden süreç!

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2015 08:28
7 Haziran’la…                      Sandıktan çıkan sonuçlar ve oluşan tablo, sadece ülkenin yönetsel durumunu değil, kentlerin geleceğini de bağlıyor.
AK Parti’nin tek başına hükümet olamayışı ve bu nedenle koalisyon kurulması gerektiğini gündeme getirmesi, belediyelerin çalışmalarını da etkileyebilecek.
Ülkeyi ve kenti yöneten aynı olunca…
Çark işler, ancak…
Bursa’da yaşanan durum ve örneklerdeki gibi, bürokratik tıkanıklık ve sorunların varlığı da söz konusu oluyordu.
Hükümet belirsizliği, bürokratları etkiler.
Onay çıkması ve imzaların atılması, hükümet belirsizliği nedeniyle belirli bir zamanla sürecin uzaması veya donmasını gündeme getirebiliyor.
Koalisyon hükümeti olursa…
Asıl sorun, başlabiliyor.
Kamusal işleyişte, talep ve girişimlerinden yeniden değerlendirilmek istenmesi veya siyasi bir düşünceyle hareket edilmesi, belediyeleri ve dolayısıyla kentleri sıkıntıya itebiliyor.
1990’lı yıllar ve 2000’li yılların başları…
Bursa, çok etkilendi.
DSP’li dönemde İstanbul’a feribot seferleri başlatılamamış ve ayrıca doğalgaz yatırım ve işletmesi için yetki de alınamamıştı.
Koalisyonla bakanlık paylaşımları, çok başlılığı da gündeme getirirken, kurucu DYP’li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de aynı sorunu yaşamıştı.

Şahin’e yazık oldu

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne başkanlığı döneminde, kentsel düşünce ve refleksiyle ses getiren Necati Şahin, parlamenterliğe erişemedi.
Pek çok adaydan ve seçilen bazılarından kıyaslanamayacak kadar bilgi ve deneyim sahibi olan Şahin’in önseçime sokulması ve alt sıralarda bırakılması, strateji açısından tartışılıyordu.
Farklı siyasi partilerden seçilenlere bakıldığında, oluşan yeni dönemde Bursa’nın mühendis milletvekili bulunmuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı yapılan Şahin, Bursa için Sena Kaleli gibi parlamenter olarak değerlendirilebilirdi.
Harcandı!

Çelik’in sandığında, AK Parti farkı

Oyunu Bursa’da kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in sandığında, AK Parti’ye 178 oy çıkarken, 59 oy toplayan CHP’ye fark oluştu. MHP’ye 40 ve HDP’ye 12 oy verildi.

Müezzinoğlu’nun sandığında, CHP

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun oyunu kullandığı  sandıkta, 156 oyla CHP, en çok destek verilen oldu. AK Parti’ye 92,  MHP’ye 52 ve HDP’ye 11 oy çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, aynı sandıkta kullandı.

Vali’nin sandığında, AK Parti 2. 

Vali Münir Karaloğlu’nun oyunu kullandığı sandıkta, CHP’ye 136, AK Parti’ye 107, MHP’ye 59 ve HDP’ye 4 oy destek gerçekleşti.

Kaybeden adaydan      

Milletvekili seçilemeyen AK Parti’li Yüksel Yeni, yorumuyla “Halkımız, direkt inisiyatif almıştır.” diyor.
Devamıyla... “Hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar vermeyen halk, siyaseti terbiye ediyor. Halk, ne diyorsa, doğru olan odur.” 

Onlar da seçilemedi

CHP’de eski il başkanları Metin Çelik ve Gürhan Akdoğan ile eski ilçe başkanları Osmangazi’den İsmet Karaca ve Nilüfer’den Özgür Şahin, seçilemediler.








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.