Hava Durumu

Bursa’ya hem övgü hem uyarı!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 07:23
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği Bursa Şehir Kimliği Çalıştayı’na ait sonuç raporu, özel yayınla tarafımıza da ulaştı.
Bir kentin, kentinde bulunabilmesini isteyebileceği başlıca unsurlar ve oluşturacağı potansiyel, değerler bütünü olarak, Bursa için vurgulanıyor.
Sonuç raporuyla…
Başlıca tespit, dikkati çekiyor.
Denilen…
“Bursa, tarihten gelen dokusunun yanı sıra, bu dokuyu meydana getiren sayısız eserleri ve benzersiz doğasıyla sanayişleşmeyi başarmış bir şehirdir.”
Dolu dolu…
Övülen Bursa!
Son satırlarda ise, sanayileşme ve beraberindeki nüfus artışı gerekçeleriyle başlıca olumsuzluklar ortaya konuluyor.
Yarınlar için…
Uyarı yapılıyor!
Bugüne ilişkin,  öncelikle “Hava, su ve toprak kirliliği, etkisini fazlasıyla göstermeye başlamıştır.” ifadesine yer veriliyor.
Devamıyla…
Toplu taşıma başta olmak üzere, ulaşım, sanayi atıklarının denetimi ve bertarafı ile izinsiz ağaç kesimi gibi sıkıntılar, olumsuz durumlar olarak belirtiliyor.
Sorunların giderilmesi, önem taşıyor.
Çalıştay’ın mesajı…
Bir cümlede, uyarı taşıyor.
“…  sebeplerden kaynaklanan sorunların giderilmesiyle daha yaşanabilir bir Bursa’nın meydana çıkacağı da, dile getirilmiştir.” mesajı paylaşılıyor.
Raporda, umut da var.
Çalışma kapsamında gündeme gelen ve rapora geçen sorunlar için “Yetkili makamlarca mevcut mezuat çerçevesinde çözülebilecek” görüşüne yer veriliyor.

***

Bozbey çifti ‘Roman’ havasıyla

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Roman kostümlü eşi Seden Bozbey, Kadın Hakları Günü’ndeki gecede, ‘Roman havası’ oynadılar.


***

Altepe ‘halatlı’ bisiklette

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde, halat üzerinde uygulanan denge bisikletini kullandı.


***

Bursa’da 28 bin kişiyle ‘iş hayatı’ buluşması

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğündeki Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, yeni iş, iş alternatifi ve staj imkanı arayanları bir araya getirdi.
Bu yıl 165 firma katılırken, 28 bin kişi ziyaret etti.
Nitelikli iş gücü ve kariyere katkı doğrultusunda, 3 konferans, 35 firmanın sunumu ve 16 sertifikalı eğitim gerçekleşti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.