Hava Durumu

Bursa’ya, “gerilimli” yatırım!

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2015 07:40
İstanbul’un daima karşı karşıya bulunduğu sanayileşme baskısına karşı, çevre kentlere yönlendirme politikasından söz edilmesi, çevre illerinin geleceğini bağlıyor.
Bursa olarak…
Teknolojisi yenilenmiş ve ileriye taşınmış sanayinin yanı sıra, üst teknolojilerin kullanıldığı farklı sektörler, yerel gündemle önemseniyor.
Bugün ve gelecek için…
Farklı, büyük ve iddialı hedefler konulurken, sanayileşmede İstanbul’un arka bahçesi yapılma kaygıları ve kuşkuları, birkaç yıldır konuşuluyor.
Durum böyleyken…
Yeni bir kamusal yatırım, dikkatimizi çekiyor.
Maliyet, 35 milyon TL!
Özellikle…
Bursa ve Kocaeli açısından, kentsel ihtiyacın da ötesinde, kalkınma ve istikrarlı faaliyet gerekçesiyle sanayicilere yönelik duruyor.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), İzmit ile Bursa arasında 53 kilometre mesafeli yeni  Ana İletim Hattı ve Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Trafo Merkezi kurduruyor.
Uygulama için…
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün nezdinde Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) ait rapor da çıktı ve süreç yürütülüyor.
Projeye göre...
İzmit’ten 52 kilometresi ve Orhangazi’den 2 kilometresi geçecek olan yeni Yüksek Gerilim Hattı, 380 kV özelliğine sahip olacak.
ÇED raporunda, “Planlanan hat, Türkiye genelinde tüketicilere sürekli ve kesintisiz enerji sağlanması hususunda önem taşımaktadır. Dolayısıyla projenin tesis edilmesi, hem bölge ekonomisini hem de Türkiye ekonomisini, olumlu yönde etkileyecektir.” deniliyor.
Orhangazi’ye kurulacak yüksek kapasiteli trafo merkezi; 389 kV Gemlik adını taşıyacak ve İzmit 380 Trafo Merkezi’yle bağlanacak.
Bilim ve teknik olarak..
Elektrik ve elektromanyetik alan oluşumu, ÇED raporunda ifade ediliyor, ancak insan yaşamı üzerinde olumsuz etki olasılığına yer verilmiyor.
Elbette ki…
Merkezi elektrik temin kaynaklarının oluşması, güçlenmesi ve yaygınlığı, enerji teminini kolaylaştırıcı olması nedeniyle farklı çekim gücü yaratabiliyor.

GÖZLER, BURSASPOR'DA…

Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel yatırım olarak sahiplendiği ve gerçekleştirdiği yeni stadyumu Bursaspor’a devretmesi, Anadolu’ya örnek oldu.
Dün…
Büyük ve maliyetli projenin, temel ve başlıca kent yatırımı  gibi ve fedakarca yürütüldüğünü ifade etmemize, eleştiri yapanlar oldu.
Kentin markasına, desteği vurguladık.
Bursaspor’a düşen, artık doğru kararlarla yönetilme, şampiyonluğa oynayabilme, ticaretle para sağlayabilme ve şeffaf olmaktı.
Olumlu tepkiler aldık.
Bursaspor’dan, haklı beklentiler var.
Yeni 45 bin seyircili stadyumun dolması için hem tekli bilet hem de sezonluk biletler hem de İstanbul takımlarıyla oynanan maçlarda, makul fiyatlandırma isteniyor.
Bütünsel olarak…
En uygun bedellere en uygun transfer araştırmaları ve tercihlerinin yapılması, yeni stadyumdaki ticari yerlerin popüler firma ve kiralarla işletilmesi, lisanslı ürünlerde kalite ve makul fiyat, kentsel desteğin sağlanabilmesinde dik duruş ve özellikle başarı….
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.