Hava Durumu

Bursa’ya, “değişim” övgüsü!

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 08:00
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı ayağa kaldıran ve canlandıran çalışmaları, farklı alanlarda kaydedilen ilerlemeler ve kazanımlarla söz konusu ediliyor.
Gemlik’teki tarihi Yalı Konağı’nın restorasyonuna başlanırken, törende yapılan konuşmalar ve oluşan diyaloglar, kent için özgüven ve moral olarak yorumlandı.
Duayen mimarlardan olup, Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın başkanlıklarını yürüten Metin Sözen, konuklar arasındaydı.
Önceki statütüsüyle Bursa’daki Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na daha önce başkanlık da yapan Sözen, mevcut görevleriyle beraber Bursa’yı yakından biliyor.
Bursa’nın özellikle artık İstanbul’dan kolay ulaşılabilmesini önemseyerek, “Ta-rihi Kentler’in kentinde, havada, denizde, karada önemli gelişmeler yaşanıyor. Ben 15 dakika önce Taşkışla’dan üniversitemin önünden kalktım, 15 dakikada buraya indim” diyordu.
Önceki yıllara dikkati çekerek, “Oysa eskisi gibi olsa, zamanım yollarda geçecek ve sinirler içinde o araba, bu korna sesiyle buraya gelecekken, kısa sürede buraya indim ve geride kalan zamanı da Bursa’nın geleceği için tartışarak değerlendirdik” yorumunda bulunuyordu.
Bursa’daki 1 saatlik toplantıya gelmek için 4 saatlik yolculuk yapıldığını, bugün ise deniz uçağıyla yarım saatte gelerek, 3-4 saat toplantı yapılabildiğini söylüyordu.
Duyulan sözler…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi mutlu etti.

ALTEPE'DEN BURSA'YA, YENİ UNESCO HEDEFİ!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, yeni ilçelerin de kendi özellik ve kıymetleriyle Türkiye ve dünya gündeme gelmesini sağlayacak.
Yeni ilçelerle beraber…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UNESCO hedefini büyüttü.
Sultan Külliyeleri, Tarihi Hanlar ve Cumalıkızık’la UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Bursa’nın, diğer başka değerleriyle de yerini alması ele alınıyor.
İznik!
Altepe, İznik’in de evrensel önem ve değere sahip olduğunu belirterek, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için çalışacaklarını açıkladı.
Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın başkanlıklarını yürüten Metin Sözen, Bursa’da özellikle İznik’ten de söz etti.
Sözen, “Siz iki büyük başkente sahipsiniz. Yalnız Osmanlı başkenti Bursa değil, İznik de tarihin bütün devrelerini yaşayan bir kent” saptamasında bulunuyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, artık Bursa’nın tüm ilçelerine uzanacağına değinerek, “İznik’e de Büyükşehir’in eli değdi. İznik değişiyor ve başkent olduğu ortaya çıkıyor” diyordu.

BAŞBAKAN'IN KATILIMIYLA BÜYÜKŞEHİR ZİRVESİ!

Bugün…
Belediyelerin nabzı, Bursa’da atacak!
AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’nın açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilecek.
Davutoğlu’nun beraberinde, 2 Başbakan Yardımcısı ve 7 Bakan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TOKİ Başkanı  yer alıyor.
Yeni Büyükşehir Yasası’nın sonuçları ve öngörülerin ele alınacağı büyük buluşma, AK Parti’nin hükümet konumunda olması nedeniyle tüm belediyeleri yakından ilgilendiriyor. 
Ortaya konulacak tespit düşünce ve öneriler, hükümetin yerel yönetim politikasına ve yasama çalışmalarına ışık tutacak.

BURSA'DA NAMES BULUŞMASI!

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitsel ve öğretsel amaçlı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), kente farklı alanda yeni bir konum kazandırdı ve imajına katkıda bulundu.
Bugün itibarıyla…
Yerel yönetim kurumuna bağlı Bursa Kültür A.Ş. eliyle yürütülen BTM sayesinde Bursa, 3 gün süreyle önemli bir başka buluşmaya ev sahipliği yapacak.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Ağı Genel Kurulu (NAMES) ve Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu gerçekleştirilecek.
NAMES Başkanı Mijbil Almutava, Avrupa Bilim Merkezleri Birliği Başkanı Rosali Vargas ve Avrua Bilim Merkezleri Etkinlikleri Derneği Başkanı Leonardo Lafonsi, kentte bulunuyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.